Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Finsnickeri: Interiör & design

TAU Hantverksskola, i Malmö
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 185,3)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 185,3)
Ladda ner poängplan
Vill du veta mer om programmet? 🤗

Om utbildningen

Interiör & design

Interiör & design

Utbildningen tar sig an designämnet från ett hantverksperspektiv. Vi arbetar projektbaserat och tematiskt med formproblem. I välutrustade ateljéer och verkstäder får du möjlighet att experimentera och arbeta med idé- och konceptutveckling på ett praktiskt sätt. Stort utrymme ges till personlig kreativ utveckling. Förutom undervisning i design och formgivning av produkter, möbler, textil inredning, interiör och rum ges omfattande undervisning i de digitala verktygen InDesign, Illustrator, Photoshop och SketchUp.

Efter utbildningen har du utformat en portfolio som du kan använda för att söka vidare till högre utbildning eller söka arbete och frilansuppdrag inom hantverk, interiör, design och arkitektur.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Malmö

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Malmö

Film

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Finsnickeri: Interiör & design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se
TAU Hantverksskola
Brännögatan 2
211 24 Malmö

TAU Hantverksskola i Malmö

TAU Hantverksskola i Malmö har både gymnasieutbildningar och vuxenutbildningar. Alla skolans utbildningar kombinerar teori med praktiskt arbete. Tyngdpunkten kommer alltid att ligga på hantverksfärdighet. Alla skolans gymnasieutbildningar är högskoleförberedande. Lärarna på TAU är eller har varit yrkesverksamma designers, konstnärer, formgivare...

Läs mer om TAU Hantverksskola och visa alla program.

Sponsrad