Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Täby Yrkesgymnasium
Programinformation
Stockholm, Täby
Fordons- och transportprogrammet

Om utbildningen

Lastbil och mobila maskiner
Det här är inriktningen för dig som är intresserad av lastbilar och stora maskiner. Inriktningen ska ge kunskap om hur man genomför diagnostik, reparation och service på tunga fordon och mobila maskiner.

På Täby Yrkesgymnasium är detta en lärlingsutbildning från år 2. Det innebär att mer än hälften av utbildningen år 2 och 3 är förlagd till ett företag som har verkstad för tyngre fordon.

Den utveckling som lastbilar, bussar och mobila maskiner har genomgått de senaste 20 åren har förändrat mekanikerns arbete avsevärt. Funktioner som antispinnsystem, ABS, AC med mera har gjort jobbet mer avancerat. Datorn är numera den viktigaste hjälpen i felsökningsarbetet, tillsammans med mekanikerns kunskaper.

Efter utbildningen
Väljer du den här inriktningen får du en grund för ett arbete som mekaniker på verkstad för lastbil, buss eller traktorer m.m. Du kan senare även bli försäljare, kundmottagare, verkstadschef eller vidareutbilda dig till fordonsingenjör. Möjligheterna till arbete inom branschen är stora.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Täby Yrkesgymnasium

Täby Yrkesgymnasium erbjuder utbildningar inom Fordon och transport samt Hantverksprogrammet Frisör, barberare och hår- och makeupstylist Täby Yrkesgymnasium är en gymnasieskola som erbjuder samtlig utbildning inom fordon och transportbranschen samt frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Skolan har en fot...


Läs mer om Täby Yrkesgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Täby Yrkesgymnasium

Enhagsvägen 11
187 40 Täby

 Visa telefonnummer
tabyyrkesgymnasium.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner från Täby Yrkesgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information