Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Djurvård

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
5 maj, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 150,0
(medelvärde: 241,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
5 maj, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 150,0
(medelvärde: 241,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Djursjukvård & Rehabprofil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Djurvård

Arbeta direkt som djurvårdare eller läs vidare med bred behörighet

Djurvård är för dig som vill arbeta med djursjukvård och har ett specialintresse för hästar.
Vår profil är specifikt inriktad på djursjukvård mot häst och kommer att göra dig attraktiv på arbetsmarknaden samt väl förberedd och behörig till Djursjukskötarutbildningen på SLU i Uppsala. Vi har valt att lägga till Samhällskunskap 1a2 som utökat program vilket ger dig en bredare särskild behörighet till flera utbildningar. Totalt läser du 2550p.

Utbildningen baseras precis som övriga profiler på Naturbruksprogrammet, vilket ger dig en bred yrkeskunskap inom djurhållning och häst. I utbildningen ingår även Jordbruksverkets D9-utbildning för häst, som är en grundläggande kurs i läkemedelshantering och ett krav för att du ska få utföra vissa moment i vård av djur. Med D9-examen blir du attraktivare på arbetsmarknaden och mer anställningsbar av kliniker och veterinärstationer direkt efter avslutad gymnasieutbildning.

Vår profil ger kunskaper om skador och sjukdomar hos häst samt om förebyggande vård och rehabilitering. I kursen Ridning och körning varvas teori med praktisk träning ur ett skadeförebyggande och rehabiliterande perspektiv. Under dina tre år får du även kunskaper om smittspridning och smittskydd. Profilen erbjuds på samtliga skolor.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Varberg

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Djurvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sveriges Ridgymnasium i Varberg
Kvarnagårdsvägen 2
43232 Varberg

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Varberg!

Sveriges Ridgymnasium har skolor i Svedala, Varberg och Kungsbacka.  På skolan i Varberg sitter hopptraditionen i väggarna - staden har i flera decennier förknippats med hoppsport på såväl ponny som häst. I Varberg finns många SM-medaljörer, inom både lagsport och...

Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Varberg och visa alla program.

Sponsrad