Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Samhällsvetenskaplig profil

Sveriges Ridgymnasium i Varberg
Programinformation
Varberg
Antal elever: cirka 70 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 130,0
    (medelvärde: 224,2) * statistik från 2022
(Läs mer) Prova på-dagar
2023-04-11
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-13
Samhällsprofil på SRG Varberg

Om utbildningen

SRG SAMHÄLLSVETENSKAPLIG PROFIL
Naturbruksprogrammet

Ger dig grundläggande samt särskild behörighet till högskola

SRG Samhällsvetenskaplig profil, är en bredare teoretisk utbildning och samtidigt en praktisk yrkesutbildning med många kurser i ridning och hästkunskap. Här läser du Svenska, Engelska och Matematik inom dina 2 500 poäng. Kurserna i Samhällskunskap och Historia ligger utanför ordinarie program, vilket innebär att du läser ett så kallat utökat program med 100p. Är du studie-motiverad och vill få med dig en bred behörighet, utan att ge avkall på ditt intresse för hästar och ridsport, är det här ett alternativ.

Du kommer att läsa 2600p, vilket ger dig i stort sett samma behörighetsnivå som från det högskoleförberedande Samhällsvetenskapliga programmet.

Teoristudierna varvas med praktiska moment. Här har du möjlighet att få den så kallade dubbla kompetensen d v s praktiska färdigheter inom naturbruk och bred behörighet för att läsa vidare på universitet eller högskola. Profilen finns på alla våra skolo

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Samhällsvetenskaplig profil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Samhällsvetenskaplig profil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Samhällsvetenskaplig profil så kommer skolan att kontakta dig.

Sveriges Ridgymnasium i Varberg

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Varberg!

Sveriges Ridgymnasium har skolor i Svedala, Flyinge, Kungsbacka och Varberg.  På skolan i Varberg sitter hopptraditionen i väggarna - staden har i flera decennier förknippats med hoppsport på såväl ponny som häst. I Varberg finns många SM-medaljörer, inom både lagsport...


Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Varberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sveriges Ridgymnasium i Varberg

Kvarnagårdsvägen 2
43232 Varberg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasium.nu

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Greta

Bra linje att läsa om man vill lära sig om djur & har det som sitt intresse. Bred kunskap om olika ämnen. Kan läsa vidare till mycket efter gymnasiet, får samma behörighet som någon som läser sam.teoretiskt. Bredkunskap X roliga ämnen.

Carina Svensson Kommentar:
Tack Greta för ditt omdöme! Vi på SRG är stolta över att du känner att du får en bra utbildning som tar dig vidare i livet!
Sveriges Ridgymnasium
Greta Larsson

Jag skulle säga att detta är en bra skola. Vi har bra lärare, trevliga hästar, både privata och skolhästar och en blandning med olika typer av elever. En skola med nästan bara tjejer och det kan leda till en del drama ibland. Däremot hittar man ofta vänner för livet, man blir otroligt självständig, speciellt när man bor hemifrån, runt skolan. Ma...

Carina Svensson Kommentar:
Vi på SRG Varberg blir stolta när vi hör att du trivs så bra hos oss och med din gymnasieutbildning.
Visa hela
Rina

Är väldigt nöjd mitt val av skola för den överträffade min förväntningar. Var skoltrött och ville egentligen inte läsa på gymnasiet. Lärarna var superengagerade och ville verkligen att vi elever skulle lyckas med vår utbildning. Jag bytte från yrkesprofilen till Samhäll för skolan blev rolig när jag fick så mycket hjälp och stöd. Fina skolhästar...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Samhällsvetenskaplig profil från Sveriges Ridgymnasium i Varberg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information