Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Naturvetenskaplig profil

Sveriges Ridgymnasium i Varberg
Programinformation
Varberg
Antal elever: cirka 90 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 237,2) * statistik från 2019/20
SRG Naturvetenskaplig profil

Om utbildningen

SRG NATURVETENSKAPLIG PROFIL - NYHET 2021!

Naturbruksprogrammet

Kunskaper inom naturvetenskap med behörighet till veterinär

SRG Naturvetenskaplig profil startar hösten 2021 på våra skolor i Svedala, Varberg och Kungsbacka. Profilen ger dig möjlighet att nå behörighet att läsa vidare till exempelvis veterinär eller läkare, samtidigt som du får en praktisk yrkesutbildning där en kurs i ridning 200p och två kurser i hästkunskap 200p ingår.

Yrkesutgången är hästskötare och genom ett utökat program kan du även läsa de kurser i Matematik, Fysik, Kemi och Biologi som krävs för behörighetsområde A13.

Teoristudierna varvas med praktiska moment. Här har du möjlighet att få den så kallade dubbla kompetensen, det vill säga praktiska färdigheter inom naturbruk och bred behörighet för att läsa vidare på universitet eller högskola.

Det finns flera universitet utomlands som erbjuder veterinär- och läkarutbildningar. Vi har kontakt med ett universitet i Budapest, Ungern, som har gott rykte och elever från många olika länder. De gör besök i Sverige och du får göra prov i engelska och biologi samt en intervju för att bli antagen, istället för att du söker på dina betyg.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Naturvetenskaplig profil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Naturvetenskaplig profil

Du söker programmet via Antagningskansliet i Varberg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Föreningsgatan 96 432 80 VARBERG
Telefon: 0340-69 70 73 
E-post:

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Naturvetenskaplig profil så kommer skolan att kontakta dig.

Sveriges Ridgymnasium i Varberg

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Varberg!

Sveriges Ridgymnasium har skolor i Svedala, Flyinge, Kungsbacka och Varberg. På skolan i Varberg sitter hopptraditionen i väggarna - staden har i flera decennier förknippats med hoppsport på såväl ponny som häst. I Varberg finns många SM-medaljörer, inom både lagsport...


Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Varberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sveriges Ridgymnasium i Varberg

Kvarnagårdsvägen 2
43232 Varberg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasium.nu

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Naturvetenskaplig profil från Sveriges Ridgymnasium i Varberg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: