Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Högskola Grund

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
4 maj, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 250,9)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
4 maj, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 250,9)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, GRUB

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Högskola Grund

Yrkesexamen med grundläggande behörighet till högskola

Högskola Grund, är både yrkes- och studieförberedande. Den ger dig goda kunskaper om hästar och andra djur inom naturbruket, hästens beteende och behov samt samspelet mellan häst och människa. På utbildningen lär du dig arbeta yrkesmässigt med hästar och att sköta häst-anläggningar av olika slag. Ämnet biologi är centralt och behandlar den biologi som har betydelse för arbete med djur och växter. Kunskaper om marken och växternas biologi är centrala. Arbete med djur ställer krav på kunskaper inom de biologiska vetenskapsområdena etologi, djurens anatomi och fysiologi samt mikrobiologi.

Inom ridkurserna ligger fokus på korrekt grundridning inom dressyr och hoppning. I arbete med hästar får du lära dig att longera, visa häst vid hand, tömkörning, löshoppning, lastning, klippning och knoppning av häst. Dessutom får du kunskap i hur man slår på en tappsko med möjlighet att erhålla intyg om tappskokompetens, utbildning i att sätta upp och underhålla staket, köra traktor och harva ridbanor.

Att välja denna profil innebär att du, förutom en gedigen yrkeskunskap där målet är Svenska Ridsportförbundets Yrkesprov för hästskötare, även får med dig grundläggande behörighet till högskola och universitet. Det skulle kunna kallas dubbel kompetens om du vill. Hästar och ridsport är, trots fler teoretiska kurser, fortfarande en stor del av din vardag och du har lika många rid- och hästkurser som i profilen SRG Ridsportprofil. Profilen finns på alla våra skolor och kan även läsas som lärlingsutbildning på alla våra skolor.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Högskola Grund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kungsbacka

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Högskola Grund

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; Högskola Grund så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka
Höglanda Gårdsväg 2
434 95 Kungsbacka

Plugga i Sveriges hästtätaste område

Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka ligger i området Höglanda, omgiven av hästgårdar och ridhus. Till skolan hör ett stall med plats för ca 80 hästar och en stor manege. Alldeles i närheten ligger bland andra Kungsbacka Ridklubb och en av Hallands...

Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,4

Baseras på 11 recensioner
Skriv en recension
5/5
elev åk 2
31 jan 2023

Ville ha en utbildning som ger högskoleförberedande förutsättningar. Tycker utbildningen är jättebra och bra kombination med skola & hästar för de som är skoltrötta. Mycket regl...

Sveriges Ridgymnasium
22 dec 2023
Roligt att du trivs och tycker att du får en bra utbildning. Regler kan vara jobbigt ib...
Visa hela
4/5
elev åk 2
18 jan 2023

Nice de är ganska chill. De är bra för tröga huvunden som mitt. Bra lärare mestadels. Programmet är bra kvaliten, kan vara lite dålig men är helt ok. De är bra variation, bra lä...

Visa hela
4/5
Rebecca
14 jan 2023

Bra blandning på praktiskt och teoretiskt. Det teoretiska cirkulerar kring hästar. Kurserna som ger högskolebehörighet har inte börjat än men att kunna läsa ämnen som man kan lä...

Carina Svensson
18 jan 2023
Tack Rebecca för ditt fina omdöme och vi på SRG Kungsbacka känner oss stolta. Visst är ...
Visa hela
Sponsrad