Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Ridsportprofil

Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 251,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 251,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

häst och ridsport

SRG RIDPORTPROFIL
Naturbruksprogrammet

När du vill få en bred yrkesexamen 

SRG Ridsportprofil är yrkesförberedande. Den ger dig goda kunskaper om hästar och andra djur inom naturbruket, hästens beteende och behov samt samspelet mellan häst och människa. På utbildningen lär du dig att arbeta yrkesmässigt med hästar och att sköta hästanläggningar av olika slag. Ämnet biologi är centralt och behandlar den biologi som har betydelse för arbete med djur och växter. Kunskaper om marken och växternas biologi är centrala. Arbete med djur ställer krav på kunskaper inom de biologiska vetenskaps-områdena etologi, djurens anatomi och fysiologi samt mikrobiologi.

I ridkurserna ligger fokus på korrekt grundridning inom dressyr och hoppning. I arbete med hästar får du lära dig att longera, visa häst vid hand, tömkörning, löshoppning, lastning, klippning och knoppning av häst. Dessutom får du kunskap i hovvård med möjlighet att erhålla intyg om tappskokompetens, utbildning i att sätta upp och underhålla staket, köra traktor och harva ridbanor.

Att välja denna profil innebär att du väljer att fokusera på en fördjupad yrkeskunskap där målet är gymnasieexamen och Svenska Ridsportförbundets Yrkesprov för hästskötare. Här kommer hästar och ridsport att bli en stor del av din vardag. Trivs du med omväxlande praktiska och teoretiska lektioner, har ett stort intresse för djur, natur och biologi? Då kommer du uppleva tre givande utbildningsår. Profilen finns på alla våra skolor och kan även läsas som lärlingsutbildning på alla våra skolor.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Ridsportprofil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Ridsportprofil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Ridsportprofil så kommer skolan att kontakta dig.
Sveriges Ridgymnasium i Flyinge
Flyinge Kungsgård
247 29 Flyinge

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Flyinge!

Flyinge är byn där det finns fler hästar än människor. Sveriges Ridgymnasium startade skolan på Flyinge hösten 2015 i samarbete med och belägen på Flyinge Kungsgård som är en av Sveriges tre riksanläggningar som ägs/förvaltas av Hästnäringens nationella stiftelse. På...

Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Flyinge och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 10 recensioner
Skriv en recension
4/5
Elvira SRG21B
11 jan 2023

Bra lärare som lär ut bra och lärorika saker men lägger lite för många prov på samma vecka. En bra profil med ett bra schema så att man orkar med det. Man lär sig dem sakerna so...

Carina Svensson
16 jan 2023
Vi på SRG blir glad när vi läser ditt omdöme! Prata med din rektor så att det kan bli b...
Visa hela
3/5
Aurora M Kirkeberg
06 jan 2023

3 av 5

3/5
Leah
05 jan 2023

Helt ok. Mer häst i utbildningen.

Carina Svensson
16 jan 2023
Tack Leah och ta gärna om upp frågan om mer häst i utbildningen med din rektor/mentor s...
Visa hela
Sponsrad