Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Internationell profil

Sveriges Ridgymnasium i Flyinge
Programinformation
Flyinge
Antal elever: cirka 80 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 182,5
    (medelvärde: 251,5) * statistik från 2022
SRG Internationell profil

Om utbildningen

SRG INTERNATIONELL PROFIL - NYHET 2021!

Naturbruksprogrammet

Utöka ditt program med kurser i språk i Flyinge, Lund

Är du språkintresserad eller vill du kanske jobba utomlands i framtiden? Då kan SRG Internationell profil på skolan i Flyinge, Lund, vara ett alternativ. Här fördjupar du dig i språk samtidigt som du läser en praktisk yrkesutbildning med många kurser i ridning och hästkunskap.

Inom dina 2 500p läser du Svenska, Engelska och Matematik, vilket ger behörighet till vidare studier. Programmet är utökat med 300p för att möjliggöra ytterligare 100p Engelska och 200p Spanska. Kurser i språk ger meritpoäng vid ansökan till vidare studier. Totalt läser du 2800p i SRG Internationell profil.

Teoristudierna varvas med praktiska moment. Här har du möjlighet att få den så kallade dubbla kompetensen, det vill säga praktiska färdigheter inom naturbruk och behörighet för att läsa vidare på universitet eller högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Internationell profil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Internationell profil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Internationell profil så kommer skolan att kontakta dig.

Sveriges Ridgymnasium i Flyinge

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Flyinge!

Flyinge är byn där det finns fler hästar än människor. Sveriges Ridgymnasium startade skolan på Flyinge hösten 2015 i samarbete med och belägen på Flyinge Kungsgård som är en av Sveriges tre riksanläggningar som ägs/förvaltas av Hästnäringens nationella stiftelse. På...


Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Flyinge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sveriges Ridgymnasium i Flyinge

Flyinge Kungsgård
247 29 Flyinge

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasium.nu

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner.

Elev i åk 1

Kul när det är tävlingar och så. Chill i skolan och på lektionerna. Väldigt fin anläggning. Det regnar för mycket. Bra att kunna ha moderna språk på Naturbruksprogrammet. Lite jobbigt/förvirrande att ha spanska 3 & spanska 4 samtidigt i klassrummet.

Carina Svensson Kommentar:
Tack för ditt omdöme och rolig att du gillar vår Internationella profil.
Sveriges Ridgymnasium
Elev från 22a

Fin anläggning, bra mat, bra lärare, ganska lagom :) Endel draman & hyffsat mycket ryktesspridning. Hanterades dåligt & oeffektivt i början, blivit något bättre. Bra spanska lärare (väldigt lugn & noggrann) verkar bra. Har inte fått ala profilspecifikaämnen än.

Carin Svensson Kommentar:
Tack för ditt fina omdöme och skönt att det som inte fugerade helt bra i början ar blivit bättre.
Sveriges Ridgymnasium
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Internationell profil från Sveriges Ridgymnasium i Flyinge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information