Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Högskoleprofil Grund

Sveriges Ridgymnasium i Flyinge
Programinformation
Flyinge
Antal elever: cirka 80 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 182,5
    (medelvärde: 251,5) * statistik från 2022
SRG Högskoleprofil Grund

Om utbildningen

SRG HÖGSKOLEPROFIL GRUND
Naturbruksprogrammet

Yrkesexamen med grundläggande behörighet till högskola

SRG Högskoleprofil Grund, är både yrkes- och studieförberedande. Den ger dig goda kunskaper om hästar och andra djur inom naturbruket, hästens beteende och behov samt samspelet mellan häst och människa. På utbildningen lär du dig arbeta yrkesmässigt med hästar och att sköta häst-anläggningar av olika slag. Ämnet biologi är centralt och behandlar den biologi som har betydelse för arbete med djur och växter. Kunskaper om marken och växternas biologi är centrala. Arbete med djur ställer krav på kunskaper inom de biologiska vetenskapsområdena etologi, djurens anatomi och fysiologi samt mikrobiologi.

Inom ridkurserna ligger fokus på korrekt grundridning inom dressyr och hoppning. I arbete med hästar får du lära dig att longera, visa häst vid hand, tömkörning, löshoppning, lastning, klippning och knoppning av häst. Dessutom får du kunskap i hur man slår på en tappsko med möjlighet att erhålla intyg om tappskokompetens, utbildning i att sätta upp och underhålla staket, köra traktor och harva ridbanor.

Att välja denna profil innebär att du, förutom en gedigen yrkeskunskap där målet är Svenska Ridsportförbundets Yrkesprov för hästskötare, även får med dig grundläggande behörighet till högskola och universitet. Det skulle kunna kallas dubbel kompetens om du vill. Hästar och ridsport är, trots fler teoretiska kurser, fortfarande en stor del av din vardag och du har lika många rid- och hästkurser som i profilen SRG Ridsportprofil. Profilen finns på alla våra skolor och kan även läsas som lärlingsutbildning på alla våra skolor.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Högskoleprofil Grund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Högskoleprofil Grund

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Högskoleprofil Grund så kommer skolan att kontakta dig.

Sveriges Ridgymnasium i Flyinge

Välkommen till Sveriges Ridgymnasium i Flyinge!

Flyinge är byn där det finns fler hästar än människor. Sveriges Ridgymnasium startade skolan på Flyinge hösten 2015 i samarbete med och belägen på Flyinge Kungsgård som är en av Sveriges tre riksanläggningar som ägs/förvaltas av Hästnäringens nationella stiftelse. På...


Läs mer om Sveriges Ridgymnasium i Flyinge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sveriges Ridgymnasium i Flyinge

Flyinge Kungsgård
247 29 Flyinge

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasium.nu

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 5 recensioner.

Naomy

Inte så svårt (ämnena) mer häst i utbildningen=bättre. Bra, gillar ej samhäll så det är skönt att jag får behörighet ändå.

Carina Svensson Kommentar:
Tack Naomy för ditt omdöme om vår skola på Flyinge! Roligt att du är nöjd med din profil och vad kan ger dig för framtiden.
Sveriges Ridgymnasium
Nöjd elev i åk 1

Väldigt nöjd, absolutbästa jag gått på hitills, bra lärare och gillar klassen

Carina Svensson Kommentar:
Tackar för det fina omdömet!
Sveriges Ridgymnasium
Amanda

Bra mat, alla hälsar på varandra. Superfina hästar. Lär sig mycket. Köra traktor, häst och vagn, jobba hästen rätt. Fin anläggning.

Carina Svensson Kommentar:
Härligt att höra Amanda och tack för ditt fina omdöme!
Sveriges Ridgymnasium
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning; SRG Högskoleprofil Grund från Sveriges Ridgymnasium i Flyinge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information