Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

Svenska Skolan i Paris
Programinformation
Ort: Paris
Utbildningstyp: Ekonomiprogrammet

Utbildningsinfo

Läs juridik på Svenska skolan i ParisLäs ekonomiprogrammet på Svenska skolan i Paris

Vill du studera utomlands? Är du intresserad av ekonomi, juridik och företagande? Ekonomiprogrammet på Svenska skolan i Paris är ett högskoleförberedande program som ger dig en god grund att stå på för vidare högskolestudier och ett framtida arbetsliv.
Läser du ekonomiprogrammet på Svenska skolan i Paris kommer du dessutom att lära dig det franska språket och få språk- och kulturkompetens.

Inriktning juridik

Inriktningen juridik är en bra grund för dig som drömmer om en framtid som advokat, jurist, domare eller åklagare.
Du får en fördjupad kunskap inom samhällsfrågor, ekonomi och juridik. Du får dessutom kunskaper om rättsordningens betydelse och hur den påverkas av internationell rätt.
Går du inriktning juridik kommer du utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Praktisera på en fransk arbetsplats

Under slutet av läsåret kommer du få möjlighet att praktisera en vecka på en fransk arbetsplats. Praktiken ger dig möjlighet att tillämpa din franska i verkliga arbetssituationer.
Svenska skolan i Paris erbjuder olika typer av praktikplatser, bland annat bagerier, kaféer, restauranger, hotell, bokhandlar och olika butiker. Redovisningen av praktiken sker både på franska och svenska.

Bo hos en fransk värdfamilj och lär dig språket snabbare

Går du på Svenska skolan i Paris kan du välja att bo som gästelev hos en fransk värdfamilj. SSP väljer noggrant ut värdfamiljer med gästfrihet som vill ta in svenska ungdomar i sitt hem. Bor du hos en värdfamilj kommer du bli som en medlem i familjen och leva efter deras vardagsliv.
Genom att bo hos en värdfamilj kommer du snabbt sätta dig in i den franska kulturen och lära dig språket snabbare.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att bli behörig till Ekonomiprogrammet måste du ha godkända betyg i engelska, matematik, svenska eller svenska som andraspråk, geografi, samhällskunskap, religion, historia och fem ämnen till från grundskolan.

Elever som är bosatta i Paris med sina föräldrar har förtur. Vid beslut om antagning av gästelever tas hänsyn till om den sökandes studieprofil passar med skolans utbud av kurser. Hänsyn tas också till elevens mognad och förmåga att kunna anpassa sig till att bo, leva och studera i en annan kultur. Andra kriterier är lärares omdömen, elevens studiemotivation och personliga motivationsbrev. Den slutliga antagningen sker efter personliga intervjuer.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet på Svenska skolan - Paris är ett högskoleförberedande program.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Svenska Skolan i Paris

Svenska Skolan i Paris

Svenska Skolan i Paris

I centrala Paris, bara 5 minuter från Triumfbågen, ligger gymnasieskolan Saint Dominique. Här kan du studera ett eller flera år av din gymnasietid och få en internationell och sagolik upplevelse. Du studerar efter den svenska läroplanen i en helfransk omgivning....


Läs mer om Svenska Skolan i Paris och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svenska Skolan i Paris

9 rue Médéric
75017 Paris

 Visa telefonnummer
svenskaskolanparis.com