Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Svenska Skolan i Nairobi
Programinformation
Nairobi
Ekonomiprogrammet
Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Svenska skolan i Nairobi erbjuder inriktningen Ekonomi. 

Inriktning Ekonomi

Inriktningen Ekonomi ska ge kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

Välj mellan två fördjupningskurser: East African Model UN eller East African Development

East Africa Model UN är en samhällsvetenskaplig specialisering som ger fördjupade kunskaper i FN’s arbete samt globala utvecklings- och rättvisefrågor. Kursen ger en övergripande bild av FN som organisation och eleverna deltar i debatter med andra skolor samt ett avslutande internationellt rollspel som simulerar FN’s arbete i generalförsamlingen.

East African Development är en samhällsvetenskaplig specialisering som ger fördjupade kunskaper i utvecklingsfrågor och utvecklingsteorier. I kursen studeras uppkomsten av utvecklingsländer, situationen i densamma samt möjligheter och hinder for utveckling. Kursen ger en övergripande bild av biståndsarbete samt globaliseringens effekter. 

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Svenska Skolan i Nairobi

Gå på ett svenskt gymnasium i Kenya

På Svenska skolan i Nairobi kan du bo på ett internat med över 80 andra elever när du läser Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet. Du får precis samma behörighet som den som studerat motsvarande program i Sverige. Så om du byter...


Läs mer om Svenska Skolan i Nairobi och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svenska Skolan i Nairobi

P.O.Box 21324
00505 Nairobi

 Visa telefonnummer
ssn.or.ke

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Matilda
Har vänner som ångrade sig i sista minuten pågrund av följande: - Du får en bra utbildning men det blir ett hack i dina studier hemma i Sverige. Jag tyckte det var svårt att få bra betyg när jag kom tillbaka eftersom min klass hade gått igenom saker lite annorlunda när jag var borta. - Jag kände mig utanför när jag kom tillbaka, medans min vän...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Svenska Skolan i Nairobi, fyll i dina uppgifter:

Jag vill veta mer om: *
Jag vill börja/byta till Svenska skolan i Nairobi
Jag har en fråga
Jag vill boka in ett digitalt möte
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information