Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Svalöfs gymnasium
Programinformation
Svalöv
Antal elever: cirka 20 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 203,8) * statistik från 2017

Om utbildningen

Inriktning samhällskunskap

Intresserad av internationella frågor, samhällsplanering och politik? Är du nyfiken på hur samhället och människan fungerar? Är du nyfiken att på olika sätt inhämta kunskap? Då är det det samhällsvetenskapliga programmet du ska välja. Här fördjupar du dina kunskaper i samhällskunskap, historia och geografi, men även om hur människan fungerar i ämnen såsom psykologi, religionskunskap och filosofi.

Samhällsvetenskapliga programmet är en god grund för vidare studier. Efter avslutad utbildning har du bra förutsättningar för att läsa vidare och i framtiden kanske arbeta inom något av följande yrken: journalist, polis, jurist, författare, lärare, kurator, marknadsförare, biståndsarbetare eller sjuksköterska.

I skolans programfördjupning läser du de tre kurserna; Retorik, Genealogi och Internationella relationer.

Lärande på riktigt
På Svalöfs gymnasium kombineras alltid teori med praktik — lärande på riktigt. Skolan bygger sin undervisning på aktuella händelser i vår omgivning. Verksamheten bygger på en kombination av teoretiska studier varvat med studiebesök och praktiska övningar.

Det finns också möjlighet inom det individuella valet att läsa företagsekonomi,  hälsorrelaterade kurser för dig som i framtiden vill arbeta med människar samt kan du läsa enstaka djurkurser.

År 1

Första året sätts en gemensam grund som tar dig hela vägen till framtiden. Du kommer att ingå i ett arbetslag där lärarna arbetar nära dig. Under dina år på skolan kommer du att erbjudas att prova på arbetslivet genom Lärande på arbetsplats under totalt 3 veckor.

År 2

I skolans proggramfördjupning får du i åk 2 och 3 möjlighet att fördjupa dig i samhällsförhållanden, internationella relationer, historiska perspektiv samt näringslivsperspektiv.

År 3

I åk 3 finns också möjlighet inom det individuella valet att läsa Företagsekonomi och hälsorelaterade kurser för dig som i framtiden vill arbeta med människor samt kan du läsa enstaka djurkurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Svalöfs gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Svalöfs gymnasium

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

Svalöfs gymnasiums vision är "Lärande på riktigt". Den ska genomsyra hela skolans arbetssätt. Allt lärande ska ske i ett sammanhang och det ska finnas en tydlig förankring i arbetslivet och i elevernas egen verklighet, allt för att skapa meningsfullhet och...


Läs mer om Svalöfs gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svalöfs gymnasium

Rönnebergsvägen 8
268 34 Svalöv

 Visa telefonnummer
www.svalov.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Svalöfs gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: