Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Svalöfs gymnasium, i Svalöv
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 januari, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Kommande Informationskväll
8 februari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 januari, 2024 10:00
(+ Läs mer )
Kommande Informationskväll
8 februari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av att arbeta med människor och hållbar utveckling? Väljer du att studera samhällsprogrammet hos oss kommer du att få en bred grund som du sedan kan bygga vidare på i många olika riktningar.

Programfördjupningen som erbjuds hos oss ger dig gedigna kunskaper inom hållbar utveckling och samhällsbyggande. Under din studietid hos oss är också praktiska inslag viktiga i undervisningen. Därför ingår en praktikperiod i årskurs 2 och 3 då du har möjlighet att göra nya erfarenheter.Vi deltar också i ett Erasmusprojekt som ger dig möjlighet att besöka skolor i andra länder.
På det samhällsvetenskapliga programmet möts du av engagerade lärare och en lugn studiemiljö.

Om du vill få en bred utbildning som utmanar och förbereder dig inför vidare studier på högskola och universitet då är samhällsvetenskapsskapsprogrammet på Svalöfs gymnasium rätt för dig. Som elev på samhällsvetenskapsprogrammet på Svalöfs gymnasium möts du av engagerade lärare som utmanar och hjälper dig att utvecklas i dina studier. Vi erbjuder en lugn studiemiljö med en stark gemenskap.
Hos oss är praktiska inslag viktiga i undervisningen, därför ingår bland annat en praktikperiod på upp till tre veckor under din studietid hos oss. Då har du möjlighet att hitta en arbetsplats som kan ge dig erfarenheter som du är nyfiken på inför dina fortsatta studier.

På Svalöfs gymnasium finns det även ett brett urval av I-valskurser, här kan du förutom kurser som moderna språk och engelska 7 även välja kurser som jakt- och viltvård eller truck där du får möjlighet att ta truckkort. Det finns även stipendier att söka för den som vill ta B-körkort

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Svalöv

Programmets olika profiler

Samhällsvetenskap

Profil: Hållbar utveckling

När du läser profilen Hållbar utveckling ingår tre hundrapoängskurser, Hållbart samhällsbyggandeMiljö- och energikunskap, samt Politik och hållbar utveckling. På Svalöfs gymnasium finns det även goda förutsättningar att samarbeta med andra program när det gäller frågor om odling, miljö och samhällsplanering.
Det finns 300 hektar odlingsbar mark, mjölkproduktion med 60 mjölkkor, får och höns, bygg- och anläggningsprogram samt fordons- och transportprogram. 

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Svalöfs gymnasium
Rönnebergsvägen 8
268 34 Svalöv

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

Vill du ha en annorlunda studiemiljö? På Svalöfs gymnasium har vi egna djurstallar, verkstäder, körbanor, 300 hektar odlingsmark och  veterinärklinik. Varje år utbildas varje år cirka 700 gymnasieelever och vuxenstuderande. På gymnasiet finns både yrkesförberedande, lärlingsprogram och högskoleförberedande program. Till...

Läs mer om Svalöfs gymnasium och visa alla program.

Sponsrad