Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Växtodling/ Entreprenad

Svalöfs gymnasium
Programinformation
Svalöv
Antal elever: cirka 120 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 198,6) * statistik från 2020
(Läs mer) Informationsträff
2021-11-25

Om utbildningen

Lantbruk-Växtodling/Entreprenad

Tycker du om att köra traktorer, grävmaskin och lastmaskin och få behörigheter enligt branschens krav? Eller är du intresserad av växtodling och hur ett företag drivs? Då är Naturbruksprogrammet på Svalöfs gymnasium rätt val för dig!

På denna utbildning får du lära dig allt från att serva och köra traktorer, hur man bygger grunden på ett hus till ett ekologiskt förhållningssätt. Du får lära dig hur du ska sköta dina grödor för att de ska ge bra skörd av god kvalitet, hur man sköter ett företag och vad som krävs för att ha en bra och säker arbetsmiljö.

På Svalöfs gymnasium har du också möjlighet att förlägga din APL, ditt arbetsförlagda lärande, utomlands, bland annat i Danmark, Irland och Australien. När du har slutfört din utbildning har du mycket stora chanser att få jobb. Du kan också välja att läsa vidare till agronom eller lantmästare. I så fall kan du få stipendier från skolans fonder.
Din mentor och du pratar hela tiden om dina studier och din planering. Arbetsmarknaden ser bra ut för dig som satsar på Växtodling och Entreprenad som är en bra kombination för ditt företag och när du vill slå dig in i branschen inom lantbruk/anläggning. Entreprenadutbildningen sker i samarbete med ME-maskinentreprenörerna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Växtodling/ Entreprenad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Växtodling/ Entreprenad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Växtodling/ Entreprenad så kommer skolan att kontakta dig.

Svalöfs gymnasium

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

Svalöfs gymnasiums vision är "Lärande på riktigt". Den ska genomsyra hela skolans arbetssätt. Allt lärande ska ske i ett sammanhang och det ska finnas en tydlig förankring i arbetslivet och i elevernas egen verklighet, allt för att skapa meningsfullhet och...


Läs mer om Svalöfs gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svalöfs gymnasium

Rönnebergsvägen 8
268 34 Svalöv

 Visa telefonnummer
www.svalov.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Lantbruk: Växtodling/ Entreprenad från Svalöfs gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information