Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Svalöfs gymnasium
Programinformation
Svalöv
Antal elever: cirka 40 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 102,5
    (medelvärde: 172,0) * statistik från 2021

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogram Anläggningsförare

Det finns en stor arbetsmarknad för anläggningsförare och du är i stort sett garanterad jobb efter studenten. Utbildningen kommer att ske i samarbete med ME-skolan, vilket innebär att du får den bästa kompetensen som berör yrket. ME-skolan har resurser för att utveckla utbildningen och ger dig nätverk inom branschen.

Idag har större bygg- och anläggningsplatser många olika typer av maskiner beroende på vilka arbetens som ska utföras. Alla anläggningsmaskiner är idag avancerade och med hög kapacitet och precision. De maskiner du som anläggningsförare bland annat kommer att arbeta med är grävmaskiner och hjullastare. Du kommer under utbildningen också att lära dig hur olika maskiner fungerar och underhålls.

År 1

Åk 1 Du som elev introduceras i yrkesämnena Bygg och Anläggning 1 och 2. Skolan har ett
nära samarbete mellan teori och praktik, får branschkännedom och kunskap om bygg och anläggningsbranschens olika yrken i samhället. Du bygger, murar, målar, gör olika markarbete och lär dig om anläggningsmaskiner under hela höstterminen. På vårterminen fördjupar du dig i ämnen inom bygg och anläggning och de praktiska övningarna med maskiner blir fler.

År 2

Åk 2 fokuserar nu på ditt blivande yrke, anläggningsförare. Du arbetar med fördjupningskurser inom anläggningsbranschen och börjar göra verkliga moment inom maskinföraryrket och du lär dig läsa ritningar och göra mätningar så att du kan klara dig i anläggningsyrket. Skolan har APL under vissa perioder så att du får känna på branschen på riktigt.
På vårterminen kör skolan också startpaket till B-körkortsutbildning. I det ingår ett antal körlektion och teoripaket. Du fortsätter så klart med fördjupningskurser.

År 3

Fler fördjupningskurser och mer avancerad körning med skolans anläggningsmaskiner. Du gör mer avancerade teoretiska och praktiska moment inom ledningsbyggnad och vägbyggnad. Du varvar med moment på skolan och APL perioder. På vårterminen visar du att du är redo för yrkeslivet genom att utföra ett gymnasiearbete . Du är växlande i skolan och APL.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

Svalöfs gymnasium

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

På Svalöfs gymnasium utbildas varje år cirka 700 gymnasieelever och vuxenstuderande. På gymnasiet finns både yrkesförberedande och högskoleförberedande program. Det finns egna djurstallar, verkstäder, körbanor, 300 hektar odlingsmark och en egen veterinärklinik. Skolan erbjuder Naturbruksprogram med inriktningarna lantbruk och djurvård...


Läs mer om Svalöfs gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Svalöfs gymnasium

Rönnebergsvägen 8
268 34 Svalöv

 Visa telefonnummer
www.svalov.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon från Svalöfs gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information