Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Svalöfs gymnasium, i Svalöv
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 173,1)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 173,1)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Vill du köra riktigt stora och moderna anläggningsmaskiner och komma igång och jobba direkt efter gymnasiet? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig.

Vill du arbeta i en bransch som söker hundratals nya medarbetare varje år? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig. ME, Maskinentreprenörerna ansvarar för den yrkesinriktade delen av programmet

Här får du lära dig maskinföraryrket precis som det ser ut i arbetslivet. Du kommer bli proffs på att hantera situationer du kan komma att stå inför som maskinförare. Det kan exempelvis vara att anlägga husgrunder och vägar, lasta grus och flytta byggmaterial. En stor del av skoltiden får du tillbringa i hytten och skolan har ofta tillgång till den senaste modellen av varje maskintyp.

För att utbildningen ska hålla högsta kvalitet och möta arbetsgivarnas krav ansvarar ME, Maskinentreprenörerna, för den yrkesinriktade delen av programmet. ME är landets ledande bransch- och arbetsgivarorganisation för maskinentreprenörer och driver utbildningen på entreprenad.

Du får lära dig många spännande arbetsmoment, får värdefulla kontakter och bästa möjliga personliga utveckling. För att lyckas med det har vi hög lärartäthet och mycket kontakt med branschen genom långa praktikperioder och bra övningsområden.

De gymnasiegemensamma ämnena läser du med engagerade och kunniga lärare som samarbetar med yrkeslärare och instruktörer med lång erfarenhet i gemensamma lokaler, som hjälper dig att nå dina mål utifrån ME:s pedagogiska modell, som innebär en stor del praktiskt lärande på skolan och på företag i branschen.

Redan i ettan får du träna på att köra grävmaskin och hjullastare och du får jobba med uppgifter nära verkligheten. När utbildningen är klar får du din yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet (om du valt till de ämnena). Du som är snabb kan till och med ta ditt B-körkort på skoltid. Maskinförarutbildningen är också en bra grund om du vill gå vidare till andra yrken i branschen.

I utbildningen ingår minst 15 veckor APL, arbetsplatsförlagd utbildning. Under praktikperioderna kommer du vara med om en rad spännande projekt som praktikföretagen erbjuder. ME:s position i branschen ger bra praktikplatser till alla elever, något som blir en viktig inkörsport till yrkeslivet efter skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Svalöv

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Svalöfs gymnasium
Rönnebergsvägen 8
268 34 Svalöv

Välkommen till Svalöfs gymnasium!

Vill du ha en annorlunda studiemiljö? På Svalöfs gymnasium har vi egna djurstallar, verkstäder, körbanor, 300 hektar odlingsmark och  veterinärklinik. Varje år utbildas varje år cirka 700 gymnasieelever och vuxenstuderande. På gymnasiet finns både yrkesförberedande, lärlingsprogram och högskoleförberedande program. Till...

Läs mer om Svalöfs gymnasium och visa alla program.

Sponsrad