Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Sundsvalls gymnasium, i Sundsvall
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet på Sundsvalls gymnasium!

Teknikprogrammet är något för dig som vill utveckla idéer till färdiga produkter oavsett om det gäller energianvändning, hemsidor eller datorer.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program med lokaler på Västermalm.

Kontakta oss om du har några frågor. 

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sundsvall

Inriktningar

Design och produktutveckling

Om du väljer inriktningen Design och produktutveckling lär du dig att designa framtidens tekniska produkter. Allt från mobiltelefoner till mikrovågsugnar.

Informations- och medieteknik

Om du vill lära dig att bygga, underhålla och utveckla framtidens IT-system och nätverk är inriktningen Informations- och medieteknik något för dig.

Produktionsteknik

På inriktningen Produktionsteknik får du lära dig att bygga, underhålla och utveckla framtidens tekniska system i till exempel bilar, hus eller industrianläggningar.

Samhällsbyggande och miljö

Om du väljer inriktningen Samhällsbyggande och miljö får du lära dig mer om hur samhällen och bostäder kan byggas på ett bra sätt ur ett tekniskt, ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv.

Teknikvetenskap

Inriktningen Teknikvetenskap är något för dig som vill fördjupa sig i teknik, matematik och fysik. Utbildningen fokuserar på ingenjörsmässiga arbetssätt med verktyg för matematisk modellering och simulering.

Teknikprogrammets fjärde år

Om du vill bli gymnasieingenjör kan du söka fjärde året på Teknikprogrammet, oavsett vilken inriktning du tidigare läst på programmet men på Sundsvalls gymnasium tillhandahåller vi inriktningen informationsteknik. Utbildningen anpassas efter näringslivets behov. Du kommer att vara mycket eftertraktad av regionens företag, som också är med och utformar utbildningen. Under det fjärde året varvas studier i skolan med arbetsplatsförlagt lärande (APL) i 10 veckor på något av de företag vi samarbetar med.

Behörighet

Du har möjlighet att söka till teknikprogrammets fjärde år fram till det kalenderår du fyller 22 år. Detta möjliggör att du kan göra ett studieuppehåll.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
Mejladress:

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att läsa vidare till bland annat civilingenjör, arkitekt, konstruktör, datortekniker eller industridesigner på högskola eller universitet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundsvalls gymnasium
Skolhusallén 6
852 37 Sundsvall

Välkommen till Sundsvalls gymnasium! 

Är marknadsföring eller företagande något du funderat på? Kanske svetsare eller fordonstekniker? Oavsett vad du vill bli så har Sundsvalls Gymnasium något som passar just dig.  Men vårt stora utbud av nationella program och en stor mängd olika inriktningar kan...

Läs mer om Sundsvalls gymnasium och visa alla program.

Sponsrad