Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet

Sundsvalls gymnasium
Programinformation
Sundsvall
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 217,5
    (medelvärde: 249,6) * statistik från 2020

Om utbildningen

Ä du intresserad av mänskliga rättigheter, ledarskap, psykologi eller kommunikation?

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig inför högskola eller universitet genom att sätta lärandet i fokus och knyta utbildningen till verkligheten utanför skolan. Vi har ett internationellt perspektiv så väl som ett nationellt, gör studieresor och har nära samarbete med olika företag och organisationer utanför skolan. Vi arbetar formativt och värdeskapande.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program med lokaler på Hedbergska och GA-skolan.

Följ oss på Facebook!

Kontakta oss om du har några frågor. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Inriktningar

Beteendevetenskap

Är du intresserad av att leda grupper, att förstå relationer mellan människor och veta varför vi beter oss som vi gör? Kanske undrar du varför människor drabbas av psykisk ohälsa?

Läser du inriktningen Beteendevetenskap kommer du att fördjupa dig inom ledarskap, psykologi och kommunikation. Du som är intresserad av varför människor begår brott kanske väljer att läsa kursen kriminologi.

Vill du hitta strategier för att nå personliga mål kanske kursen mental träning är något för dig. Din förmåga att samarbeta, leda och kommunicera stärks. Flera av våra elever som läst beteendevetenskaplig inriktning väljer att studera vidare till bland annat psykolog.

Samhällsvetenskap

Är du intresserad av mänskliga rättigheter? Varför fattigdom och förtryck oftast drabbar kvinnor? Eller vill du lära dig mer om vilken bild massmedia ger av omvärlden eller varför terrorism förekommer?

Då är den samhällsvetenskapliga inriktningen något för dig. Du får fördjupa dig i frågor som rör internationella relationer, konflikter och mänskliga rättigheter. Under ditt sista år har du möjlighet att göra internationell praktik, såsom att till exempel arbeta på ett barnhem i Tanzania eller prova på att undervisa i engelska på Sri Lanka.

Flera av våra elever som läst samhällsvetenskaplig inriktning väljer att studera vidare till bland annat journalist, ekonom, jurist eller statsvetare.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
Mejladress:

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att läsa vidare till bland annat jurist, psykolog, journalist, socionom, statsvetare, informatör, ekonom, beteendevetare, lärare eller polis på högskola eller universitet.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Sundsvalls gymnasium

Välkommen till Sundsvalls gymnasium! 

Sundsvalls gymnasium är en stor skola med bra utbildningar, roliga traditioner och starka resurser för dig som elev. Sundsvalls gymnasium erbjuder 15 stycken program och ett 20-tal olika inriktningar vilket betyder att Sundsvalls gymnasium har det största programutbudet i Sundsvall....


Läs mer om Sundsvalls gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sundsvalls gymnasium

Hovrättsgatan 2
852 37 Sundsvall

 Visa telefonnummer
gymnasium.sundsvall.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet från Sundsvalls gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sundsvalls gymnasium
Jag vill börja på Sundsvalls gymnasium
Jag vill boka in ett besök på skolan
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information