Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Sundsgymnasiet, i Vellinge
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 264,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 264,8)

Om utbildningen

Teknikprogrammet passar dig som intresserad av teknisk utveckling och ämnen som matte och fysik. Under programmets gång får du lära dig om tekniska processer och och hur teknikutvecklingen påverkar hela samhället.

Teknikprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap och teknik på universitet eller högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilingenjör, programmerare och webbutvecklare.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se
Sundsgymnasiet
Norrevångsg 1
23536 Vellinge

Välkommen till Sundsgymnasiet!

Här möter du elever med olika intressen och bakgrund. Vad alla har gemensamt är att de är studiemotiverade, har tydliga mål och en välkomnande och öppen inställning till studiekamrater, personal och omvärld. På Sunds arbetar lärare och elever tillsammans för...

Läs mer om Sundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad