Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet

Sundlergymnasiet, i Vårgårda
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 205,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 205,5)

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet passar dig som jobba med fordon eller transporter. Under programmets gång får du lära dig mer om mekanik, trafikkunskap, service och reparation.

Undervisningen på fordons- och transportprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis billackerare, yrkesförare och lastbil- eller personbilsmekaniker.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se
Sundlergymnasiet
Föreningsgatan 1
44724 Vårgårda

Upptäck Sundlergymnasiet!

Sundlergymnasiet startades 1997. Här möts dagligen ca 400 elever för att studera och för att umgås. Elever kommer i huvudsak från Vårgårda, men skolan lockar till sig allt fler elever från andra kommuner såsom Herrljunga, Alingsås, Essunga och Göteborg. Gymnasiet...

Läs mer om Sundlergymnasiet och visa alla program.

Sponsrad