Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Sturegymnasiet
Programinformation
Halmstad
Antal elever: cirka 80 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 180,0
    (medelvärde: 237,6) * statistik från 2021

Film

Elever utomhus under ett träd

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet – medier, information och kommunikation

Här är utbildningen för dig som vill ha Samhällsvetenskapsprogrammets breda behörighet samtidigt som du vill fördjupa dig i mediernas spännande värld.

Den här inriktningen är för dig som är intresserad av dagens globala samhälle och vill fördjupa dig i kommunikation och relationer mellan människor och samhällen.

På Sturegymnasiets samhällsprogram behandlas många aktuella samhällsfrågor och under gymnasietiden kommer du att utveckla både din förmåga till samarbete och din entreprenörsanda. Inom fördjupningskurserna växer både din omvärldskunskap och din medvetenhet för framtiden.

Utbildningen har sin grund i traditionell kommunikation via text, foto och film, men även inom nyare områden som bloggning, influensers, youtubers. För att ytterligare förstärka din möjlighet att påverka din utbildning erbjuds kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering som erbjuder kreativa och nya arbetssätt utifrån intresse. Här kan du arbeta med det som intresserar just dig. Kanske är det webbutveckling, bloggning eller poddar?

Hur du än väljer att utforma just din utbildning: På skolan får du tre givande och roliga år med allt som Sturegymnasiet har att erbjuda och samtidigt goda förutsättningar att studera vidare på universitet och högskola.

Inriktningkurser

  • Journalistik, reklam och information 1
  • Medieproduktion 1
  • Medier, samhälle och kommunikation
  • Psykologi 2a

Välkommen till Sture!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Sturegymnasiet

Sturegymnasiet i Halmstad - Den kreativa skolan!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...


Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sturegymnasiet

Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

 Visa telefonnummer
www.sturegymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation från Sturegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sturegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Besök programmet
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information