Restaurang och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Sturegymnasiet
Programinformation
Halmstad
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Film

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, inriktning Kök & servering på Sturegymnasiet i Halmstad

Är du intresserad av mat, dryck, bakning och människor? Hos oss kan du bli specialist på matlagning, drycker, bakning och service. Du lär dig att ta egna initiativ och kommunicera på ett positivt sätt.

Lär dig genom att laga mat på riktiga restauranger

En del av undervisningen sker i våra restauranger; Restaurang Sture och Bistron som båda är öppna för allmänheten. Under första året lär du dig grunderna i matlagning och servicekunskap med ledning av kunniga och behöriga lärare med bakgrund i verkligheten. Därefter väljer du inriktning.

Praktik under utbildningen

Skolan anordnar praktikplatser med utbildade handledare. Vi har sedan många år etablerat goda kontakter och bra samarbete med branschen i såväl i Halmstad som utomlands; en förutsättning som garanterar en bra utbildning även under praktiken.

Framtiden efter examen

Om du vill studera vidare efter gymnasiet, erbjuder Sturegymnasiet dig möjligheten att läsa in en grundläggande behörighet som kan ge möjlighet till vidare studier på högskola eller universitet.

Inriktning Kök & servering

I köket får du utveckla dina tillagningskunskaper och fördjupa dig i avancerad matlagning. I serveringen utvecklar du dina serveringskunskaper och din servicekänsla. Du får också lära dig om olika drycker och att blanda drinkar.

Läs programmet som lärling

Lärlingsutbildning ger dig en fantastisk möjlighet att lära ett yrke praktiskt, direkt ute i arbetslivet med de senaste kunskaperna, metoderna, teknikerna och med kunniga yrkesmän och yrkeskvinnor som handledare. Du får erfarenheter, kunskaper och kontakter som kommer att göra det lättare för dig att få jobb efter gymnasiet. Att välja lärlingsutbildning är att aktivt välja ett annorlunda, utvecklande och spännande sätt att lära.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Sturegymnasiet

Sturegymnasiet i Halmstad - Den kreativa skolan!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...


Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sturegymnasiet

Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

 Visa telefonnummer
www.sturegymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 7 recensioner.

Camy

Jag hade mycket bekymmer med frånvaro beroende av psykiska besvär. När jag väl bad om hjälp så fick jag fantastisk hjälp av både mentor, kurator och diverse andra lärare. Utan dessa individer hade jag aldrig klarat skolan och jag är för evigt tacksam. Detta är vad jag kommer minnas mest utav min tid på Sturegymnasiet.

Alexandra

Vill du göra något annat än att bara sitta i skolbänken så är denna linjen perfekt för dig. Jag har haft tre sjukt roliga och lärorika år, som jag gärna hade gjort om en gång till. Härliga och duktiga lärare! Lätt att komma ut i arbetslivet, under skoltiden eller direkt efter stundenten. Rekommenderar varmt♥️

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,9)
Baseras på 7 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Sturegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sturegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Besök programmet
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information