Naturbruksprogrammet

Naturbruks­programmet, Trädgård

Sturegymnasiet, i Halmstad
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

trädgård

Lärlings­utbildning – Naturbruks­programmet, Inriktning Trädgård

Naturbruksprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av exempelvis natur, växter och djur. Genom dina studier får du kunskaper och förståelse för naturens mångfald och utvecklar din förmåga att bruka naturen.

Utbildningen har samma innehåll och examensmål som dess skolförlagda motsvarighet. Behörighetskraven för att bli antagen är också desamma. Den stora skillnaden är ett annat sätt att lära, det vill säga att den största delen av yrkeskunskapens lärs ut ute på en arbetsplats och inte i skolbänken. Du kan bli behörig till fortsatta studier på högskola eller universitet, yrkeshögskola eller börja arbeta direkt efter studenten.

Som lärling har du APL (arbetsplatsförlagt lärande) minst 50 % av din studietid. Det betyder att du är på en arbetsplats 2–3 dagar varje vecka och lär dig ditt yrke ute i din valda bransch. Du handleds av en utvald och yrkeskunnig handledare som lär, hjälper och stödjer dig. Din APL-dag är 8 timmar. Yrkesläraren från skolan har ansvaret för ditt lärande och gör regelbundna besök på din arbetsplats för att följa upp din utveckling och stödja dig och handledaren. Du har även yrkesteori med yrkesläraren de dagar du är på skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruks­programmet, Trädgård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruks­programmet, Trädgård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruks­programmet, Trädgård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sturegymnasiet
Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

Sturegymnasiet i Halmstad - Den kreativa skolan!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...

Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad