Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Sturegymnasiet
Programinformation
Halmstad
Antal elever: cirka 40 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 152,5
    (medelvärde: 218,8) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Plugga Hotell och konferens på Sturegymnasiet

Hotell- och turismprogrammet, inriktning Hotell & konferens på Sturegymnasiet i Halmstad

Detta program går endast att läsas som lärling

Gillar du möten med andra människor? Då ska du utbilda dig inom den växande mötesbranschen som ger dig möjligheter att arbeta både i Sverige och utomlands!

En utbildning som förbereder dig inför framtiden

Hos oss får du en teoretisk och praktisk utbildning som ger dig kunskaper om service och bemötande. Precis som på andra program ges du möjlighet att läsa ämnen som ger dig behörighet till vidare studier på högskola/universitet. Du läser dessutom programspecifika kurser som ger dig en yrkesexamen inom hotell- och turismbranschen. Ute i branschen är efterfrågan på goda språkkunskaper stor. På Hotell- och turismprogrammet kan du läsa moderna språk steg 3 i åk 1.

Praktik under utbildningen

Under utbildningens tre år gör du 16 veckors APL. Det finns möjlighet att APL utomlands. Vi samarbetar med olika hotell i Norge, Österrika, Portugal, Spanien och Frankrike. Vi har även ett nära samarbete med lokala företag inom branschen. Genom dessa kontakter får du möjlighet att prova olika yrkesområden såsom evenemang, event och konferenser. Många gånger leder APL och uppdrag till att du kan få arbete.

Vad händer efter examen?

Efter avslutad utbildning kommer du vara väl förberedd för arbete i branschen. Kanske vill du jobba som hotellreceptionist, turistinformatör, konferensvärd eller med evenemang? Vill du istället vidareutbilda dig finns det en rad skolor och utbildningar att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Alltifrån kortare kurser på folkhögskola till yrkeshögskola. Andra yrken du kan vidareutbilda dig till är exempelvis guide, reseledare och flygvärdinna. Det är du som bestämmer!

Läs programmet som lärling

Lärlingsutbildning ger dig en fantastisk möjlighet att lära ett yrke praktiskt, direkt ute i arbetslivet med de senaste kunskaperna, metoderna, teknikerna och med kunniga yrkesmän och yrkeskvinnor som handledare. Du får erfarenheter, kunskaper och kontakter som kommer att göra det lättare för dig att få jobb efter gymnasiet. Att välja lärlingsutbildning är att aktivt välja ett annorlunda, utvecklande och spännande sätt att lära.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
E-post: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Sturegymnasiet

Välkommen till Sturegymnasiet i Halmstad!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...


Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sturegymnasiet

Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

 Visa telefonnummer
www.sturegymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Sturegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sturegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: