Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Sturegymnasiet
Programinformation
Halmstad
Antal elever: 3 (år 1)
Handels- och administrationsprogrammet
 • Antagningspoäng: 207,5
  (Lägsta: 197,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Plugga Handel & service på Sturegymnasiet

Handels- och administrationsprogrammet, inriktning mot Handel & service på Sturegymnasiet i Halmstad

Detta program går endast att läsas som lärling

Visste du att det i Sverige finns mer än 100 000 olika handelsföretag – både stora och små? Antalet anställda är nästan en halv miljon, vilket gör handeln till en av de största näringarna i landet. Inom handeln finns massor av karriärmöjligheter. Och för dig som drömmer om ett eget företag är detta förstås den självklara utbildningen!

En utbildning där du får lära dig praktiskt

Under utbildningstiden har du 17 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande), där du får möjlighet att skapa kontakter och se hur teorin fungerar i verkligheten.

En framtid inom både jobb och studier

Handelsprogrammet syftar i första hand till jobb direkt efter skoltiden, exempelvis som säljare, handlare eller dekoratör. Det finns även möjlighet för dig att vidareutbilda dig inom högskola och yrkeshögskola.

Inriktning mot Handel och service

På inriktningen Handel och service får du utveckla dina kunskaper om handel och administration. Service och kommunikation är viktiga delar och du kommer att bli duktig på att utföra arbetsuppgifter inom detta område. Du utvecklar också kunskaper om entreprenörskap och eget företagande. Här får du söka och använda information från olika branscher och områden. Utbildningen ger dig också kunskaper om arbetsrätt, arbetsmiljö och diskrimineringsfrågor i arbetslivet.

Utbildningen förbereder dig för yrken som

 • Butikskommunikatör/Merchandiser
 • Butikssäljare
 • Egenföretagare
 • Entreprenör
 • Exponeringsdesigner
 • Kundservice
 • Näthandlare
 • Orderadministratör
 • Reception
 • Utställningsdesigner
 • Varumottagare

Efter examen

Om du vill studera vidare efter gymnasiet, erbjuder Sturegymnasiet dig möjligheten att läsa in en grundläggande behörighet som kan ge möjlighet till högskolestudier.

Möjligheter till arbete

Det är inte ovanligt att elever som gjort ett gott intryck under APL-tiden blir erbjudna anställning direkt efter studenten.

Läs programmet som lärling

Lärlingsutbildning ger dig en fantastisk möjlighet att lära ett yrke praktiskt, direkt ute i arbetslivet med de senaste kunskaperna, metoderna, teknikerna och med kunniga yrkesmän och yrkeskvinnor som handledare. Du får erfarenheter, kunskaper och kontakter som kommer att göra det lättare för dig att få jobb efter gymnasiet. Att välja lärlingsutbildning är att aktivt välja ett annorlunda, utvecklande och spännande sätt att lära.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Sturegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagning Halland. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
E-post: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Sturegymnasiet

Sturegymnasiet Halmstad

Välkommen till Sturegymnasiet i Halmstad!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...


Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sturegymnasiet

Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

 Visa telefonnummer
www.sturegymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sturegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.