Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Försäljnings- och serviceprogrammet
Inga recensioner än

Försäljnings- och serviceprogrammet

Sturegymnasiet, i Halmstad
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 166,7)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 166,7)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet, inriktning mot Handel & service på Sturegymnasiet i Halmstad

Visste du att det i Sverige finns mer än 100 000 olika handelsföretag – både stora och små? Antalet anställda är nästan en halv miljon, vilket gör handeln till en av de största näringarna i landet. Inom handeln finns massor av karriärmöjligheter. Och för dig som drömmer om ett eget företag är detta förstås den självklara utbildningen!

En utbildning där du får lära dig praktiskt

Under utbildningstiden har du 17 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande), där du får möjlighet att skapa kontakter och se hur teorin fungerar i verkligheten.

En framtid inom både jobb och studier

Försäljnings- och serviceprogrammet syftar i första hand till jobb direkt efter skoltiden, exempelvis som säljare, handlare eller dekoratör. Det finns även möjlighet för dig att vidareutbilda dig inom högskola och yrkeshögskola.

Inriktning mot Handel och service

På inriktningen Handel och service får du utveckla dina kunskaper om handel och administration. Service och kommunikation är viktiga delar och du kommer att bli duktig på att utföra arbetsuppgifter inom detta område. Du utvecklar också kunskaper om entreprenörskap och eget företagande. Här får du söka och använda information från olika branscher och områden. Utbildningen ger dig också kunskaper om arbetsrätt, arbetsmiljö och diskrimineringsfrågor i arbetslivet.

Utbildningen förbereder dig för yrken som

 • Butikskommunikatör/Merchandiser
 • Butikssäljare
 • Egenföretagare
 • Entreprenör
 • Exponeringsdesigner
 • Kundservice
 • Näthandlare
 • Orderadministratör
 • Reception
 • Utställningsdesigner
 • Varumottagare

Efter examen

Om du vill studera vidare efter gymnasiet, erbjuder Sturegymnasiet dig möjligheten att läsa in en grundläggande behörighet som kan ge möjlighet till högskolestudier.

Möjligheter till arbete

Det är inte ovanligt att elever som gjort ett gott intryck under APL-tiden blir erbjudna anställning direkt efter studenten.

Programmet går även att läsa som lärling

Lärlingsutbildning ger dig en fantastisk möjlighet att lära ett yrke praktiskt, direkt ute i arbetslivet med de senaste kunskaperna, metoderna, teknikerna och med kunniga yrkesmän och yrkeskvinnor som handledare. Du får erfarenheter, kunskaper och kontakter som kommer att göra det lättare för dig att få jobb efter gymnasiet. Att välja lärlingsutbildning är att aktivt välja ett annorlunda, utvecklande och spännande sätt att lära.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.
Sturegymnasiet
Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

Sturegymnasiet i Halmstad - Den kreativa skolan!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...

Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad