Estetiska programmet

Estetisk spetsutbildning, Dans

Sturegymnasiet, i Halmstad
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

dans

Estetisk spetsutbildning mot Dans på Sturegymnasiet i Halmstad med riksintag

Upplev den magi som finns i danssalen när elever och lärare skapar tillsammans. Vi har höga förväntningar på varandra och med ömsesidig respekt utvecklas du både som individ och som en i gänget. Om du vill stärkas som dansare, våga framträda inför andra eller växa som ledare i en grupp, har dansinriktningen mycket att erbjuda dig.

Centralt för utbildningen är att ge fördjupade kunskaper inom scenkonstnärlig dans. Vår målsättning är att skärpa dina sinnen och utmana ditt intellekt. Genom hårt och lustfyllt arbete i vår stora danssal, utvecklar du din teknik i balett, modernt, jazz och hip hop. Självklart får du ta del av olika influenser inom dansområdet, kopplade till utvecklingen i samhället. Sture är en smältdegel där kontraster möts.

Vår spetsutbildning innebär ett samarbete med danslärarutbildningen vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet. I möte med professionella utövare inom dansområdet får du utveckla ditt egna konstnärliga uttryck, genom skapande, reflektion och analys. Du får vara med om flera sceniska produktioner under din gymnasietid och öva på publikmöte. Vi erbjuder även några platser utan spets.

Din framtid efter examen

Allt detta erbjuder vi dig samtidigt som du förbereds för universitetsstudier och vidareutbildningar inom konstnärliga högskolor, men även till utbildningar som t.ex. psykolog, jurist, lärare och socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Dans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sturegymnasiet
Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

Sturegymnasiet i Halmstad - Den kreativa skolan!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...

Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 17 recensioner
Skriv en recension
5/5
Ella
11 sep 2021

Hade inte kunnat önska mig en bättre gymnasietid. Mina tre år på Sture och danslinjen har gett mig så mycket, jag har fått möjlighet att växa både som person och dansare! Jag ha...

Visa hela
5/5
Sofia Almquist
05 sep 2021
Mina tre år på Sturegymnasiet

Jag tog studenten precis innan sommaren och jag saknar redan skolan. Att gå på Sture har gett mig så mycket minnen och vänner för livet, och jag har utvecklats så mycket som båd...

Visa hela
5/5
Emil
03 sep 2021
Tre år jag aldrig kommer glömma

Min tid på Sturegymnasiet har varit den bästa tiden i mitt liv. Det är svårt att beskriva hur mycket dansprogrammet har fått mig att utvecklas, framför allt som person men givet...

Visa hela
Sponsrad