Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Sturegymnasiet
Programinformation
Halmstad
Antal elever: cirka 230 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 245,2) * statistik från 2021

Film

Om utbildningen

Estetiska programmet, inriktning Bild och formgivning på Sturegymnasiet i Halmstad

Vill du gå ett högskoleförberedande program som är varierande och spännande samtidigt som du får en kreativ och konstnärlig utbildning? Här på Sture får du utveckla ditt stora intresse tillsammans med likasinnade i mysiga och ändamålsenliga bildsalar. Du möter professionella lärare med lång teoretisk och praktisk erfarenhet.

Bredd och fördjupning ger dig unik kompetens

På inriktningen Bild och formgivning kommer du att lära dig allt från grunderna för måleri, skulptur, formgivning och skissteknik. Du får även fördjupade kunskaper inom färg- och formlära, blandtekniker, design, keramik och skulptur, samt foto och digitalt skapande. Vi besöker museer och konstutställningar, anordnar workshops med inbjudna gästlärare och arbetar med spännande och utvecklande konstprojekt både på och utanför skolan.

Du får analysera och tolka bilder, planera och genomföra utställningar, samt ta del av aktuella konstströmningar. Genom bild- och formarbete lär vi oss mer om oss själva, vår samtid och vår historia. Fördelen med Bild och formgivning är bredden – du får en unik kompetens som fångar in både den moderna digitala tekniken och det praktiska hantverket.

Din framtid efter examen

Efter det Estetiska programmet har du fått en konstnärlig bas samt är högskolebehörig. Det öppnar ett brett fält av vidareutbildningar efter din gymnasietid som till exempelvis animatör, illustratör, konstnär, reklam- och serietecknare, spel- och webbdesigner, art director, bildlärare, designer, arkitekt, fotograf, filmare, konstvetare, scenograf och mycket annat. Du kan också söka andra utbildningar inom humaniora och samhällsvetenskap.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Sturegymnasiet

Sturegymnasiet i Halmstad - Den kreativa skolan!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...


Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sturegymnasiet

Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

 Visa telefonnummer
www.sturegymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning från Sturegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sturegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Besök programmet
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information