Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetisk spetsutbildning, Musik

Sturegymnasiet
Programinformation
Halmstad
Estetiska programmet

Film

Om utbildningen

Estetisk spetsutbildning mot Musik på Sturegymnasiet i Halmstad med riksintag

Spetsutbildningen är en utbildning för dig som har kommit en bit på väg i din musikaliska utveckling och som har siktet inställt på högre musikaliska studier efter gymnasiet. Denna inriktning kan elever från hela landet söka till. Detta är en utbildning för dig som siktar högt inom musik.

Ingen vet hur framtiden kommer att se ut, men vi vet vilka behov vårt samhälle kommer att behöva

och efterfråga. Forskning säger att arbeten där artificiell intelligens inte kan leverera på samma nivå som människor – där kreativitet, kommunikation, och att öva sig i konsten att lyssna in och få andra att förstå nya idéer – krävs. På Estetiska programmets musikinriktning spets får du utveckla dessa förmågor genom olika kurser och fördjupningskurser i musik t.ex. ensemblespel, individuella lektioner på ditt instrument eller sång, medverkan vid konserter, musikproduktioner.

Fokusera på huvudinstrument, teori och ensemble

Vi arbetar tillsammans under karaktärsämnesdagar, varvar musikteori med ensemblespel och enskilda lektioner på ditt instrument. Vi gör konserter och föreställningar regelbundet både i och utanför skolan. På spetsutbildningen samarbetar vi även med Musikhögskolan i Malmö.

Din framtid efter examen

Allt detta erbjuder vi dig samtidigt som du förbereds för universitetsstudier och vidareutbildningar inom konstnärliga högskolor, men även till utbildningar som t.ex. psykolog, jurist, lärare och socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Sturegymnasiet

Sturegymnasiet i Halmstad - Den kreativa skolan!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...


Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sturegymnasiet

Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

 Visa telefonnummer
www.sturegymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Clara
Jag tog studenten från musiklinjen på Sturegymnasiet år 2015. Mina tre år där har format mig till den jag är nu på så många sätt och jag har många starka minnen därifrån. Musiklinjen ger en verktyg till att växa och blomma ut utifrån ens egna nivå, både på ett musikaliskt, kreativt och personligt plan. Lärarna är riktigt proffsiga och är akti...
Visa hela
Dafina Fetiu
Rubriken säger det mesta. Att välja musiklinjen på Sturegymnasiet var något av dem bästa valen jag gjort i livet och trots att det passerat 5 år sedan studenten, är jag idag minst lika medveten om hur viktigt det valet för min framtid. Man kanske inte kan tro att en gymnasieskola är så djupt meningsfull men det kan det vara, om man hamnar i en a...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetisk spetsutbildning, Musik från Sturegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sturegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Besök programmet
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information