Estetiska programmet

Estetisk spetsutbildning, Musik

Sturegymnasiet, i Halmstad
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Estetisk spetsutbildning mot Musik på Sturegymnasiet i Halmstad med riksintag

Spetsutbildningen är en utbildning för dig som har kommit en bit på väg i din musikaliska utveckling och som har siktet inställt på högre musikaliska studier efter gymnasiet. Denna inriktning kan elever från hela landet söka till. Detta är en utbildning för dig som siktar högt inom musik.

Ingen vet hur framtiden kommer att se ut, men vi vet vilka behov vårt samhälle kommer att behöva

och efterfråga. Forskning säger att arbeten där artificiell intelligens inte kan leverera på samma nivå som människor – där kreativitet, kommunikation, och att öva sig i konsten att lyssna in och få andra att förstå nya idéer – krävs. På Estetiska programmets musikinriktning spets får du utveckla dessa förmågor genom olika kurser och fördjupningskurser i musik t.ex. ensemblespel, individuella lektioner på ditt instrument eller sång, medverkan vid konserter, musikproduktioner.

Fokusera på huvudinstrument, teori och ensemble

Vi arbetar tillsammans under karaktärsämnesdagar, varvar musikteori med ensemblespel och enskilda lektioner på ditt instrument. Vi gör konserter och föreställningar regelbundet både i och utanför skolan. På spetsutbildningen samarbetar vi även med Musikhögskolan i Malmö.

Din framtid efter examen

Allt detta erbjuder vi dig samtidigt som du förbereds för universitetsstudier och vidareutbildningar inom konstnärliga högskolor, men även till utbildningar som t.ex. psykolog, jurist, lärare och socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sturegymnasiet
Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

Sturegymnasiet i Halmstad - Den kreativa skolan!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...

Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Clara
08 nov 2019
Musiklinjen på Sture = mitt bästa beslut

Jag tog studenten från musiklinjen på Sturegymnasiet år 2015. Mina tre år där har format mig till den jag är nu på så många sätt och jag har många starka minnen därifrån. Mus...

Visa hela
5/5
Dafina Fetiu
05 nov 2019
Sture förändrade mitt liv

Rubriken säger det mesta. Att välja musiklinjen på Sturegymnasiet var något av dem bästa valen jag gjort i livet och trots att det passerat 5 år sedan studenten, är jag idag min...

Visa hela
Sponsrad