Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetisk spetsutbildning, Dans

Sturegymnasiet
Programinformation
Halmstad
Estetiska programmet

Om utbildningen

Plugga dans på Sturegymnasiet

Estetisk spetsutbildning mot Dans på Sturegymnasiet i Halmstad med riksintag

Upplev den magi som finns i danssalen när elever och lärare skapar tillsammans. Vi har höga förväntningar på varandra och med ömsesidig respekt utvecklas du både som individ och som en i gänget. Om du vill stärkas som dansare, våga framträda inför andra eller växa som ledare i en grupp, har dansinriktningen mycket att erbjuda dig.

Centralt för utbildningen är att ge fördjupade kunskaper inom scenkonstnärlig dans. Vår målsättning är att skärpa dina sinnen och utmana ditt intellekt. Genom hårt och lustfyllt arbete i vår stora danssal, utvecklar du din teknik i balett, modernt och jazz. Självklart får du ta del av olika influenser inom dansområdet, kopplade till utvecklingen i samhället. Sture är en smältdegel där kontraster möts.

Vår spetsutbildning innebär ett samarbete med danslärarutbildningen vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet. I möte med professionella utövare inom dansområdet får du utveckla ditt egna konstnärliga uttryck, genom skapande, reflektion och analys. Du får vara med om flera sceniska produktioner under din gymnasietid och öva på publikmöte. Vi erbjuder även några platser utan spets.

Din framtid efter examen

Allt detta erbjuder vi dig samtidigt som du förbereds för universitetsstudier och vidareutbildningar inom konstnärliga högskolor, men även till utbildningar som t.ex. psykolog, jurist, lärare och socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Dans

Som boende i samma kommun som Sturegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagning Halland. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
E-post: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

Sturegymnasiet

Sturegymnasiet Halmstad

Välkommen till Sturegymnasiet i Halmstad!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...


Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sturegymnasiet

Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

 Visa telefonnummer
www.sturegymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 12 recensioner.

Alicia Francke Bocio
(5)
Jag tog studenten 2010 ifrån estet/dans på Sturegymnasiet som gjorde att jag hittade mig själv. Dansen gjorde att jag klarade va resterande ämnen bättre då jag älskade att gå till skolan varje dag. Dansen har gett mig ett fokus som jag inte haft innan och den gemenskapen som utbildningen gav oss alla gav en stor trygghet. Idag jobbar jag inom un...
Visa hela
Lydia
(5)
Jag pluggade dans fast jag visste att detta är inget kag kommer förtsätta med. Det är värdefull för en människa att få chans och utmana sig på olika sätt, genom dans fick jag väcka den kerativa sidan av min personliget. Jag tycker att dans program är verkligen för alla oavsett Vilken backgrund du har och vilka framtida plan du ska ha.
Alva S
(5)
På danslinjen fick jag inte bara högskolebehörighet, jag fick dessutom verktyg och pushen att få utvecklas. Jag hade magiska lärare som under 3 år både utmanande men också lyfte mig till att ta plats och tro på mig själv - individuellt men också i team - i klassen! Det finns inga fel, bara andra rätt! Jag studerade inte vidare inom dans men j...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetisk spetsutbildning, Dans från Sturegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sturegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,9)
Baseras på 12 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: