STS Education

i Göteborg (+ 22 orter)
Få mer information om skolan 👍

Video

Om skolan

Det är genom att konfronteras med det okända som du utvecklas och lär känna dig själv. Att uppleva livet utomlands på ett high school-år eller en språkresa är att göra varje dag till ett spännande äventyr. Är du redo för utmaningen? Då har du hamnat rätt! STS Education har funnits sedan 1958. Sedan dess har vi skickat fler än 1 200 000 ungdomar kors och tvärs över hela världen.

   

STS High School

   

   

Att åka på ett high school-år utomlands är en fantastisk möjlighet. Du vidgar dina vyer, upplever nya platser och en annorlunda kultur, lär dig ett annat språk flytande, skapar vänskapsband för livet, gör dig mer självständig och förbättrar ditt självförtroende. Det är helt enkelt en ovärderlig erfarenhet som du kommer att bära med dig resten av livet

När ska man åka?

De flesta väljer att åka ett läsår under gymnasietiden, efter ettan eller tvåan. Men det blir allt vanligare att åka direkt efter nian. Då slipper du ta en paus från din gymnasieklass.

Vart kan man åka och hur länge kan man vara borta?

Med STS kan du välja mellan 20 programländer i Nord- och Sydamerika, Europa, Asien och Oceanien. Du bor i värdfamilj och går på en lokal high school. Du kan vara borta ett läsår, en termin eller kortare tid. Välj mellan programmen STS Classic, STS Select (där du väljer exakt vilken skola du ska gå på) och STS 2 in 1 (du upplever två länder på ett läsår, en termin i varje land).

När ska man ansöka?

Vi rekommenderar att du ansöker så tidigt som möjligt. Gärna ett år innan du planerar att åka eftersom ansökningsprocessen tar ganska lång tid. Dessutom, om du är ute i god tid, ökar chansen att hitta den allra bästa värdfamiljen för just dig.

Vill du veta mer?

Första steget är så klart att läsa mer på vår hemsida. Där kan du också ladda ner en broschyr. Anmäl dig sedan till ett av våra informationsmöten och boka in en personlig intervju. Där får du veta mer och kan ställa alla dina frågor.

Följa oss även på sociala medier. Vi har studenter som TikTokar och gör takeovers på vårt Instagramkonto varje vecka

   

STS Språkresor

   

 En språkresa innebär att du spenderar några veckor på sommarlovet tillsammans med duktiga ledare och jämnåriga från hela världen. Oavsett vilken typ av språkresa du väljer och vart du åker, kommer du att uppleva nya platser, få nya vänner, förbättra dina språkkunskaper, ha otroligt roligt och, det kanske viktigaste av allt, bli mer självständig, öka ditt självförtroende samt utmana och lära känna dig själv.

Vilka språk kan man välja mellan?

Med STS kan du välja att plugga engelska, spanska och franska.

Vart kan man åka och hur länge kan man vara borta?

Med STS kan du åka till England, Malta, Frankrike och Spanien och vara borta i 1–4 veckor.

Vill du veta mer?

Första steget är så klart att läsa mer på vår hemsida, www.sts.se. Där kan du också ladda ner en broschyr. Anmäl dig gärna till ett av våra informationsmöten, där du får veta mer och kan ställa alla dina frågor.

Läs mer på vår hemsida.

Följa oss också på sociala medier!

Läs mer om dina olika möjligheter för high school-utbyten och språkresor genom att klicka på länkarna nedan.


Är du intresserad och vill veta mer om STS Education, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på STS Education

STS på Instagram och TikTok

tiktok

Inspireras och ställ frågor direkt till våra studenter! Följ våra Instagram takeovers varje vecka och våra TikTok-reporters.

Program

Utlandsstudier
Utbytesår / High School Ort Recensioner
STS High School: Asien Flera orter (2)
STS High School: Europa Flera orter (12)
STS High School: Kanada Kanada
STS High School: Oceanien Flera orter (2)
STS High School: Syd- och Centralamerika Flera orter (2)
STS High School: USA USA
Språkresor
Språkresa - Engelska Storbritannien
Språkresa - Franska Frankrike
  • = Riksintag

Reportage

Clara svarar på frågor om sitt high school-år i Kansas, USA

STS Education

Clara pluggade ett år på high school i USA. Här ger hon sina tre bästa tips för dig som också vill testa på ett utbytes-år.

Albin berättar om sitt high school-år i Zaragoza, Spanien

STS Education

Albin berättar mer om hur det är att åka på high school-utbytes. Erfarenheterna kommer han bära med sig för alltid!

Vanliga frågor

  • 1. Skicka in en intresseanmälan.
    2. Boka en kostnadsfri och icke bindande intervju med oss.
    3. Ansökningsprocessen börjar.
    4. Slutgiltigt godkännande ges från det mottagande landet du vill åka till. Vi matchar dig med rätt skola och värdfamilj.
    5. Dags för förberedelser inför utbytesåret.
    6. Vi ses på ett informationsmöte.
    7. Dags att åka! Under din vistelse finns vi alltid tillgängliga för dig, 24/7!

  • Priset för ett utbytesår varierar beroende på vilket program du väljer, hur länge du väljer att vara iväg samt eventuella tillval.

  • Som utbytesstudent finns det vissa kostnader som du och din familj själva behöver stå för, bland annat kostnader för försäkring, visum, hygienartiklar, eventuella resor du vill göra, fritidsaktiviteter och fickpengar. Hur mycket pengar som behövs per månad är individuellt för dig beroende på vad du vill göra och vilken livsstil du har. Vi rekommenderar att du har åtminstone 400 USD per månad.

  • För att få åka som utbytesstudent på under gymnasietiden med STS behöver du vara mellan 15-18,5 år gammal vid tidpunkten för utbytesårets start. Det bästa är faktiskt att åka efter 9:an innan du börja gymnasiet, men självklart går det jättebra att åka även under gymnasietiden också.

  • När du kommit hem från ditt high school-utbyte kommer du inse att det har gett dig så otroligt mycket. Nya vänner, stora kunskaper i ett nytt språk, erfarenheter av andra kulturer, större självsäkerhet och en väldig massa kul upplevelser och härliga minnen. Det sticker ut när du söker både utbildning och jobb i framtiden!

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till skolan

STS Education

Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

Tel: 0771-20 20 40
www.sts.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 50 recensioner
Skriv en recension
4/5
Gabriella
03 okt 2018
Oxford 2018

Att åka till Oxford var en jätterolig upplevelse. Det fanns det positiva och negativa aspekter. Först när vi skulle åka var det lite rörigt på flygplatsen men sedan så tyckte ja...

Visa hela
3/5
P
23 apr 2017

Utbildningen var inte så varierande utan det var bara efter boken man fick. Dock hade jag en lärare som hette Sarah och höll i många aktiviteter under lektionerna vilket gjorde ...

Visa hela
3/5
god korv
08 mar 2017
Dåligt planerat

En kul resa, bara lite dåligt planerat av aktiviteter osv.

Sponsrad