Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet

Strömstad gymnasium, i Strömstad
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 213,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 213,8)

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill jobba med barn, ungdomar och vuxna i olika åldrar och med olika förutsättningar. Under programmets gång får du kunskaper inom pedagogik, hälsa och socialt arbete.

Undervisningen på barn- och fritidsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis barnskötare, elevassistent eller fritidsledare.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Strömstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Strömstad gymnasium 452 80 Strömstad
Telefon: 0526-195 03
Mejladress: annika.engman@stromstad.se
Strömstad gymnasium
Tångenvägen 2
45235 Strömstad

Välkommen till Strömstad gymnasium!

Bra utbildning i fin miljö. Strömstad Gymnasium är en modern och lagom stor gymnasieskola med 450 elever, vackert belägen nära vattnet i en av Sveriges finaste miljöer. Här blir du sedd och kan göra din röst hörd. Vi erbjuder ett...

Läs mer om Strömstad gymnasium och visa alla program.

Sponsrad