Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsmaskinförare

Stora Segerstad naturbrukscentrum
Programinformation
Gislaved
Antal elever: 53 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 122,5
    (medelvärde: 176,4) * statistik från 2017

Om utbildningen

 

Naturbruksprogrammet, Skogsmaskinförare på Stora Segerstad naturbrukscentrum

För dig som vill arbeta med maskiner i skogen är Naturbruksprogrammet, Skogmaskinförare programmet för dig. Här varvas praktik och teori för att du ska få goda kunskaper om skogsbruk och fordonsteknik. Under utbildningen har du tillgång till en högteknologisk maskinpark med moderna skotare och avverkningsmaskiner.

Plugga på ett modernt skogsbruk

Stora Segerstad naturbrukscentrum bedriver ett modernt skogsbruk vid Stora Segerstad och Herrestad på 1650 hektar. Skolan samverkar med de stora skogsföretagen och avverkar på uppdrag. Skogsutbildningen har tillgång till 3 skördare, 7 skotare, 3 simulatorer (skördare och skotare), 4 fasta kranar och verkstäder.

Börja arbeta eller plugga vidare

Under din treåriga utbildning läser du gymnasiegemensamma kurser, programgemensamma kurser och kurser som hör till inriktning skog med fördjupningar inom skogsmaskiner. Du kan även lära dig att köra grävmaskin inom det individuella valet. Efter utbildningen kan du arbeta som anställd eller egen företagare. Givetvis kan du läsa kurser som ger behörighet till högskolan. 

Gör praktik i Sverige eller utomlands!

Under dina 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) får du möjlighet att knyta viktiga kontakter med arbetslivet. Du kan välja att göra praktiken i Sverige eller göra en del av praktiken utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsmaskinförare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsmaskinförare

Som boende i samma kommun som Stora Segerstad naturbrukscentrum söker du till programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsmaskinförare så kommer skolan att kontakta dig.

Stora Segerstad naturbrukscentrum

Stora Segerstad naturbrukscentrum

   

Stora Segerstad naturbrukscentrum erbjuder gymnasieutbildningar, gymnasiesärskola och vuxenutbildningar inom Lantbruk, Skog, Maskinmekanik och Hund. Varmt välkommen till gemenskapen på Stora Segerstad Naturbrukscentrum! År 2016 utsågs Stora Segerstad naturbrukscentrum till Sveriges Bästa UF-skola, vilket innebär att skolan är bland landets absolut främsta på att jobba...


Läs mer om Stora Segerstad naturbrukscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stora Segerstad naturbrukscentrum

333 76 Reftele

 Visa telefonnummer
www.rjl.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsmaskinförare, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.