Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Skog: Skogs- och viltvårdare

Stora Segerstad naturbrukscentrum
Programinformation
Gislaved
Antal elever: 53 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 122,5
    (medelvärde: 176,4) * statistik från 2017

Om utbildningen

Skogs-och viltvårdare på Stora Segerstad och Värnamo naturbruksgymnasiumNaturbruksprogrammet, Skogs- och viltvårdare på Stora Segerstad naturbrukscentrum

Vill du jobba med skog och viltvård? Då ska du välja Naturbruksprogrammet; Skogs- viltvårdare. Om du vill plugga vidare till exempelvis Jägmästare kan du komplettera din Skogs- och viltvårdsutbildning med kurser som ger naturvetenskaplig behörighet.

Kombinera skog och jakt

Detta är programmet för dig som vill kunna kombinera ditt skogsintresse med jakt och viltvård, som anställd eller som egen företagare. Du har goda valmöjligheter under din utbildning och kan bland annat läsa kurser inom jakt och viltvård, skogsvård, avverkning och virkesmätning. De viltrika skogar som omringar skolan är en stor tillgång i undervisningen.

Lär dig köra grävmaskin

Du läser gymnasiegemensamma kurser, programgemensamma kurser och kurser som hör till inriktning skog med fördjupningar inom skogs- och viltvård och maskiner. Inom det individuella valet kan du även lära dig att köra grävmaskin. Självklart kan du läsa kurser som ger behörighet till högskolan.

Praktisera i Sverige eller utomlands

Under dina 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) får du en chans att knyta viktiga kontakter med arbetslivet. Du kan välja att göra praktiken eller lägga några veckor av den utomlands!  

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogs- och viltvårdare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog: Skogs- och viltvårdare

Som boende i samma kommun som Stora Segerstad naturbrukscentrum söker du till programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogs- och viltvårdare så kommer skolan att kontakta dig.

Stora Segerstad naturbrukscentrum

Stora Segerstad naturbrukscentrum

   

Stora Segerstad naturbrukscentrum erbjuder gymnasieutbildningar, gymnasiesärskola och vuxenutbildningar inom Lantbruk, Skog, Maskinmekanik och Hund. Varmt välkommen till gemenskapen på Stora Segerstad Naturbrukscentrum! År 2016 utsågs Stora Segerstad naturbrukscentrum till Sveriges Bästa UF-skola, vilket innebär att skolan är bland landets absolut främsta på att jobba...


Läs mer om Stora Segerstad naturbrukscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stora Segerstad naturbrukscentrum

333 76 Reftele

 Visa telefonnummer
www.rjl.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogs- och viltvårdare, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.