Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Hundförare/Hundskötare

Stora Segerstad naturbrukscentrum
Programinformation
Gislaved
Antal elever: 53 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 176,4
    (Lägsta: 122,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Hundförare/Hundskötare på Stora Segerstad och Värnamo naturbruksgymnasium.Naturbruksprogrammet, Hundförare/Hundskötare på Stora Segerstad naturbrukscentrum

Tänk dig att få jobba med hundar på din framtida arbetsplats. På Stora Segerstad naturbrukscentrum blir drömmen verklighet för många elever.

Arbeta på hunddagis, inom vården eller försvaret

Som hundskötare kan du arbeta på hunddagis och hundpensionat, med pälsvård eller djurhälsovård. Som hundförare jobbar du med hunden inom bland annat vård och omsorg, specialsök (t.ex. mögel- och rötsökshundar), inom försvarsmakten samt inom skydd och bevakning. Många personer som har en funktionsnedsättning har behov av att det finns hundförare som utbildar service- och assistanshundar. 

Efter utbildningen på Stora Segerstad naturbrukscentrum kan du arbeta som anställd eller egen företagande. Lärarna på skolan har stor kompetens inom hundträning, djurhälsovård, hundpsykologi och företagande.

Moderna hundstallar 

Skolan har två moderna hundstallar; ett stort med 24 boxar och ett lite mindre med 12 boxar. Hundstallarna är uppvärmda och till varje box hör en uterastgård. Då det pågår undervisning i stallarna och i närliggande klassrum finns det nästan alltid någon personal från skolan i eller i närheten av hundstallet.

Agilitybana och fina promenadvägar

Direkt intill hundstallarna finns agilitybana med belysning, träningsplan och en stor rasthage. Dessa används i undervisningen men får givetvis även användas då skoldagen är slut. Några kvällar i veckan kan eleverna också träna sina hundar inomhus i idrottshallen. Eftersom skolan är belägen på landsbygden finns det gott om fina promenadvägar i omgivningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hundförare/Hundskötare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Hundförare/Hundskötare

Som boende i samma kommun som Stora Segerstad naturbrukscentrum söker du till programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hundförare/Hundskötare så kommer skolan att kontakta dig.

Stora Segerstad naturbrukscentrum

Stora Segerstad naturbrukscentrum

   

Stora Segerstad naturbrukscentrum erbjuder gymnasieutbildningar, gymnasiesärskola och vuxenutbildningar inom Lantbruk, Skog, Maskinmekanik och Hund. Varmt välkommen till gemenskapen på Stora Segerstad Naturbrukscentrum! År 2016 utsågs Stora Segerstad naturbrukscentrum till Sveriges Bästa UF-skola, vilket innebär att skolan är bland landets absolut främsta på att jobba...


Läs mer om Stora Segerstad naturbrukscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stora Segerstad naturbrukscentrum

333 76 Reftele

 Visa telefonnummer
www.rjl.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Hundförare/Hundskötare, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.