Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.
Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Restaurang och livsmedelsprogrammet
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Stockholms hotell- och restaurangskola - bra start mot ett spännande yrkesliv!
På Stockholms hotell- och restaurangskola ett stenkast från globen och tele2arena får du värdefull kunskap för att senare kunna ha ett spännande yrkesliv inom hotell, bageri och restaurang. Du får praktisk erfarenhet och alla utbildningar är yrkesinriktade. Skolan driver en...
Läs mer om Stockholms hotell & restaurangskola och visa alla program.
Maria a Olsson är den bästa bageri läraren på hela skolan. Maten var god varje dag och väl lagad. Skolans skolvärdar var snälla och inbjudande.