Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Södra Latins gymnasium
Programinformation
Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet
Södra Latins gymnasium

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet

På Södra Latin har vi valt att erbjuda inriktningen naturvetenskap på Naturvetenskapsprogrammet. Den ger dig behörighet till alla högskoleutbildningar. För högre studier inom naturvetenskap, teknik och medicin krävs att du läst fysik, kemi och biologi samt en hel del matematik på gymnasienivå och det gör du på den Naturvetenskapliga inriktningen. Om du tycker om att lösa problem tillsammans med andra och att fundera över hur vår värld är uppbyggd och fungerar så är det här rätt utbildning för dig.

Du kommer att utveckla dina kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och skeenden och om kemiska processer. Du kommer också att utveckla dina kunskaper om matematik och din nyfikenhet och kreativitet samt förmåga till analytiskt tänkande får en utmaning. Ett naturvetenskapligt förhållningssätt där kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning och systematiska iakttagelser är en röd tråd i utbildningen.

En viktig del av utbildningen är att förstå att naturvetenskapen bygger på ett samspel mellan teori och praktik. Av den anledningen sätter Södra Latin elevens experimentella arbete i centrum och under erfarna lärares ledning möter du ett varierat arbetssätt med t ex demonstrationer, laborationer, genomgångar och diskussioner i tal och skrift med användning av ett korrekt och vetenskapligt språk.

I slutet av din utbildning så genomför du ett gymnasiearbete med inriktning inom naturvetenskap eller matematik som skall visa att du är förberedd för högskolestudier. Arbetet redovisas skriftligt samt presenteras och diskuteras muntligt.

Många spännande kurser

Kemi

Förklarar hur materia är uppbyggd och hur olika livsprocesser fungerar. Kemi behandlar materiens egenskaper, struktur och funktion samt kemiska reaktioner och förändringar.
I kemi använders metoder för att laborera i mycket liten skala för att öka säkerheten och minska miljöbelastningen och resursanvändningen. Detta arbetssätt har gjort det möjligt att låta varje elev utföra många fler laborationer än tidigare.

Fysik

Behandlar allt från växelverkan mellan materiens minsta beståndsdelar till universums ursprung och struktur. Utifrån systematiska observationer och experiment strävar fysiken efter att finna grundläggande principer som kan uttryckas i modeller och teorier.

Biologi

Det är läran om livet, dess uppkomst, utveckling, former och villkor. Biologins sammanhang är ofta komplexa och studeras på olika nivåer, från den enskilda molekylen till globala ekosystem.

Matematik

Den utvecklas såväl ur praktiska behov som ur människans nyfikenhet och lust att utforska matematiken som sådan. Kommunikation med hjälp av matematikens språk är likartad över hela världen. I takt med att informationstekniken utvecklas används matematiken i alltmer komplexa situationer. Matematik är även ett verktyg inom vetenskap och för olika yrken. Ytterst handlar matematiken om att upptäcka mönster och formulera generella samband

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Södra Latins gymnasium

Södra Latins Gymnasium

Södra Latin är en gymnasieskola som präglas av en kulturell profil och ett vetenskapligt förhållningssätt i en varm, trygg och välkomnande miljö. Respekten för varandra och rätten att vara sig själv värderar vi mycket högt på vår skola. Skolan har...


Läs mer om Södra Latins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Södra Latins gymnasium

Skaraborgsgatan 14
11893 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
sodralatinsgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 3 recensioner.

Naturetta :)
Jag går i åk 1 på naturvetenskapsprogrammet. Innan jag började var jag rädd att det skulle vara hierarkiskt (vilket det står i flera kommentarer) och omöjligt att få bra betyg. Inget av detta stämmer. Jag har inte upplevt några som helst hierarkier utan alla jag mött (särskilt min fantastiska klass) har varit både trevliga och inbjudande. Och vi...
Visa hela
-
Skolan präglas av elitism där endast de coola kidsen med kontakter får skina. Lärarna bryr sig inte för fem öre om sina elever och styrelsen gör allt för att behålla det "goda ryktet vi har" vilket dessvärre innebär att tysta ned eleverna och inte ta hänsyn till elevernas åsikter eller tankar. Undervisningen skiljer sig starkt från andra gymna...
Rektorerna på Södra Latin Kommentar:
Att som skolledare ta del av berättelser om att det inte är bra elever sinsemellan är sorgesamt. Att det är fler än en som har skrivit inlägg under samma tema bekymrar och vi har valt att svara er på samma sätt. Vi hoppas att ni som har skrivit kan prata med kontaktlärare eller ansvarig rektor, vi vill veta mer om det som beskrivs som uppdelning...
Visa hela
Naturare
Lärarna är bra och trevliga! Eleverna är en anna historia. Mycket uppdelning med en del som är elit och vi andra anses vara sämre. Om du var populär i grundskolan kanske det funkar för dig att ta dig till eliten men alla som inte var det får nog det inte så kul, i alla fall inte på natur.
Rektorerna på Södra Latin Kommentar:
Att som skolledare ta del av berättelser om att det inte är bra elever sinsemellan är sorgesamt. Att det är fler än en som har skrivit inlägg under samma tema bekymrar och vi har valt att svara er på samma sätt. Vi hoppas att ni som har skrivit kan prata med kontaktlärare eller ansvarig rektor, vi vill veta mer om det som beskrivs som uppdelning...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Södra Latins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information