Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik: Profil Musik

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 360 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 152,5
    (medelvärde: 251,0) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-05-03
Estetiska programmet, Musik

Om utbildningen

Inriktning Musik på S:t Eriks gymnasium

Har du ett passionerat intresse för att sjunga eller spela? Vill du utveckla ditt musikaliska uttryck? Vill du stå på scen, möta en publik och arbeta tillsammans med andra i olika typer av scenproduktioner?

Vill du i framtiden ha möjlighet att arbeta som musiker/artist och få behörighet till universitet/högskola? Då är musikprofilen på S:t Eriks gymnasium helt rätt för dig. Musikprofilen vänder sig t ill dig som vill jobba med din röst/ditt huvudinstrument och få en bred och djup förståelse för musik som hantverk och estetiskt uttryck. Vi erbjuder dig en utbildning med lektioner på ditt huvudinstrument, bruksspel och ackompanjemang, musikproduktion, ensemble och gehör - och musiklära. I varje årskurs jobbar vi med sceniska projekt i olika former. Målet är att du ska få erfarenhet av helheten kr ing en scenisk musikproduktion. Musikprofilen är högskoleförberedande och ger dig utmärkta förutsättningar för vidare studier på universitet/högskola. Musikprofilen startades 2005, och många av våra elever har gått vidare till högre utbildning och fortsatt att ägna sig åt musik. Samtliga lärare är behöriga och legitimerade. Många är aktiva som musiker, sångare, producenter och artister.

Programfördjupningskurser 500 poäng

  • Ensemble 2, 100 poäng
  • Instrument eller sång 2, 99 poäng
  • Bruksspel och ackompanjemang, 100 poäng
  • Musikproduktion 1, 100 poäng
  • Arrangering och komposition 1, 100 poäng
Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Profil Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik: Profil Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Profil Musik så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik, Musikproduktion,Teater, Musikal, Film &...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

jonas
överkompetenta lärare. grymt bra stämning och sammanhållning mellan alla årskurser.
Hanna
Jag gick ut sista året på scengymnasiet förra året och kan ingen annat än att rekommendera skolan för er musik/musikal/teater intresserade. Enda sen dag 1 vid skolbänken har jag trivts. Man kom in i klassen så otroligt fort och även med de andra linjerna. Enda sen skolan fick en ny mat leverantör så har maten varit väldigt lyxig jämfört med andr...
Visa hela
Scenis
Jag går nu sista året på Scengymnasiet och har trivts mindre bra till väldigt bra. När jag började ettan så var skolan fortfarande placerad i Skärholmen, och det var verkligen en underbar skola! Nu när den har flyttat till St:Eriks gymnasium så förstördes lite min skolgång. Den är på tok för stor med massa störiga elever från olika linjer. Det ä...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik: Profil Musik från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Skicka mig en broschyr
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer