Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 340 (.)
Estetiska programmet
 • Antagningspoäng: 132,5
  (medelvärde: 240,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Informationskväll
2021-05-04
Estetiska programmet, Musik

Om utbildningen

S:t ERIKS GYMNASIUM har tre olika musikprofiler: 
Musikal, Musik OCH Musikproduktion

Har du ett brinnande intresse för att sjunga och spela, dans och teater eller vill du skapa din egna musik? Vill du jobba med dessa uttryck? Stå på scen? Arbeta tillsammans i olika produktioner och samtidigt få behörighet till högskolan? Då är något av våra program med musikprofil helt rätt för dig. Läs nedan om våra kreativa inriktningar inom musikal, musik och musikproduktion.

Musikal Programfördjupning (500 p)

 • Dansteknik 1
 • Dansgestaltning 2
 • Instrument och sång 2
 • Scenisk gestaltning 1
 • Sceniskt karaktärsarbete

Vi erbjuder dig en bred utbildning med individuell sång, sång i grupp, dans- och teaterundervisning, musikteori och körsång. I varje årskurs jobbar vi med någon form av sceniskt projekt där vi övar scennärvaro och möter publik. Detta utmynnar i en stor slutproduktion i årskurs 3, en musikal med orkester, ljus och ljud – så nära en professionell musikaluppsättning man kan komma. Hos oss får du verkligen chansen att utveckla dina färdigheter inom musikalens tre uttryck och känna på hur det är att vara musikalartist.

Musikalprofilen på S:t Eriks gymnasium är högskoleförberedande och ger dig goda förutsättningar för vidare studier vid både konstnärliga och andra högskolor. Musikalutbildningen på S:t Eriks gymnasium har funnits sedan 1996 och många av våra gamla elever har gått vidare till högre musikalutbildningar och flera arbetar som musikalartister. Samtliga lärare som undervisar på musikalprofilen är behöriga, många är också själva aktiva på scen. Det Estetiska programmet har också ett samarbete med flera stora teaterscener i Stockholm vilket innebär att vi går och ser många av deras föreställningar.

Musik Programfördjupning (500p)

 • Arrangering och koposition
 • Bruksspel och ackompanjemang
 • Ensemble 2
 • Musikproduktion 1
 • Instrument eller sång 2

Har du ett intresse av att sjunga och spela? Vill utveckla ditt musikaliska uttryck, stå på scen och möta en publik och arbeta med tillsammans med andra i olika typer av scenproduktioner? Vill du in framtiden ha möjlighet som musiker, artist och få behörighet till universitet/högskola? Då är musikprofilen på S:t Eriks gymnasium helt rätt för dig. Många av lärarna är aktiva som musiker, sångare, producenter och artister och undervisar också på högre musikutbildningar. Samarbete med flera aktörer inom teater, musikevenemang i Stockholm.

Musikproduktion, Programfördjupning (500p)

 • Arrangering och kompositon
 • Bruksspel och ackompanjemang
 • Musikproduktion 1
 • Musikproduktion 2
 • Film- och interaktiv ljudproduktion

  Vill du jobba med klanger, sound, ord, rytmer och musik? Vill du lära dig att spela in och producera musik till artister, TV, radio, film och spel? Vill du i framtiden ha möjlighet att arbeta inom musik- eller spelbranschen och samtidigt få behörighet till universitet/högskola? Då är musikproduktionsprofilen helt rätt för dig? Vi erbjuder dig en bred undervisning i bland annat ljudteknik och musikteori, där du får utveckla dig i ljudproduktion och på ditt huvudinstrument, och du får spela i en ensemble. Framtida yrken finns i t.ex. musikalbranschen, spelbranschen som producent, ljuddesigner och musiker.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Läs mer S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik, Musikproduktion,Teater, Musikal, Film &...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner.

jonas
(4)
överkompetenta lärare. grymt bra stämning och sammanhållning mellan alla årskurser.
Hanna
(5)
Jag gick ut sista året på scengymnasiet förra året och kan ingen annat än att rekommendera skolan för er musik/musikal/teater intresserade. Enda sen dag 1 vid skolbänken har jag trivts. Man kom in i klassen så otroligt fort och även med de andra linjerna. Enda sen skolan fick en ny mat leverantör så har maten varit väldigt lyxig jämfört med andr...
Visa hela
Scenis
(4)
Jag går nu sista året på Scengymnasiet och har trivts mindre bra till väldigt bra. När jag började ettan så var skolan fortfarande placerad i Skärholmen, och det var verkligen en underbar skola! Nu när den har flyttat till St:Eriks gymnasium så förstördes lite min skolgång. Den är på tok för stor med massa störiga elever från olika linjer. Det ä...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Skicka mig en broschyr
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: