Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 340 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 132,5
    (medelvärde: 240,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Informationskväll
2021-05-04

Om utbildningen

Estetik och media på S:t Eriks gymnasium i Stockholm

Animation samt Film och regi på det Estetiska programmet

S:t Eriks gymnasium i Stockholm erbjuder en estetisk utbildning där du kan få utlopp för din kreativa ådra, samtidigt som du får en bred teoretisk utbildning som är högskoleförberedande. Programmet förbereder dig främst för fortsatta studier inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnesområden.

Här kommer du att lära dig om olika kreativa arbetsätt och få arbeta såväl individuellt som i grupp. Du kommer att utveckla, inte bara din kreativitet, utan även din nyfikenhet och din förmåga att förmedla budskap genom tal, skrift och andra estetiska uttrycksformer.

Estetik och media

Inriktningen Estetik och media är till för dig som vill arbeta med rörliga bilder. Uttryckssätten och kurserna varierar beroende på vilken profil du valt, gemensamt är det berättande arbetet med hjälp av avancerad teknik och kreativa skapandeprocesser. Du utvecklar din förmåga att kommunicera digitalt med bild och ljud där det estetiska uttrycket är viktigt.

Utbildningen riktar sig mot fortsatta studier inom konstnärliga högskoleutbildningar och skolans karaktärskurser håller hög kvalitet, bland annat genom samarbete med Stockholms Dramatiska Högskola och Konstfack. Det estetiska programmet förbereder dig även för högskolestudier inom de humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.

Profil Animation

Utbildningen är till för dig som har ett brinnande intresse för animation, oavsett om det handlar om 2D- eller 3D-animering. Vi arbetar främst med berättande och karaktärsarbete i digitala animationer och det passar dig som funderar på att studera vidare inom animerad film, spelgrafik, illustration eller digitalt bildskapande. För att fördjupa kunskaperna läses Animation – specialisering två gånger, en med fokus på ljud och specialeffekter och en för att skapa ett slutprojekt.

S:t Eriks gymnasium har goda tekniska resurser med bärbara elevdatorer samt stationära datorer i en animationssal. De programvaror du möter i utbildningen är bland annat TVPaint Animation, Blender, Adobe Animate, Krita, Substance Painter, Adobe Premiere Pro samt Adobe Audition.

Profil Film och regi spetsutbildning

Film och regi är till för dig som har ett brinnande intresse för film och vill kunna skapa, tolka och använda berättelser. Du får möjlighet att skapa båda i egna och gemensamma produktioner. Efter årskurs två har du möjlighet att fördjupa dig inom foto, klipp, manus, regi eller skådespeleri.

S:t Eriks gymnasium har goda tekniska resurser och lärare med branscherfarenhet. Skolan arbetar med den senaste kameratekniken och följande program för bild- och ljudbehandling: AVID Media composer, AVID Pro Tools, Adobe After Effects, Adobe Photoshop och Newtek Tricaster.

Ladda ner färdighetsprovet för Animation

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

Läs mer S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.


Hur är det att läsa Animation på S:t Eriks gymnasium?

Hur är det att läsa Animation på S:t Eriks gymnasium?

Läs mer S:t Eriks gymnasium

Polina Pimenova och Thelma Paulsson är 17 år gamla och läser Estetiska programmet, Estetik & media med profilen Animation på S:t Eriks gymnasium. I det här reportaget berättar de mer om programmet och skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik, Musikproduktion,Teater, Musikal, Film &...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Lussebulle
(5)
Jag älskar animationslinjen på S:t Eriks!! Det är roligt och lärorikt och lärarna är erfarna. Har haft Jonas som mentor i 3 år och han är kung, bästa läraren jag haft! Önskar dock att vi hade en större sal med fler datorer för det får typ plats 20 pers. 5/5 stjärnor!!
S:t Eriks gymnasium Kommentar:
Vad roligt att du trivs så bra hos oss! Och att du är så nöjd med din mentor. Jag kan också meddela dig att nästa år kommer vi att utöka till två animationssalar.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Estetik & media från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Skicka mig en broschyr
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer
Hur är det att läsa Animation på...
S:t Eriks gymnasium

Polina Pimenova och Thelma Paulsson är 17 år gamla och läser Estetiska programmet, Estetik & media med profilen Animation på S:t Eriks gymnasium. I det här reportaget berättar de mer om programmet och skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: