Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet

Östra Reals gymnasium, i Stockholm
Antal elever
Antal elever: cirka 480 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 305,0
(medelvärde: 324,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 480 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 305,0
(medelvärde: 324,3)

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet passar dig som intresserad av samhällsvetenskap, ekonomi och juridik. Under programmets gång får du diskutera och analysera företagsekonomiska, samhällsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier i ekonomi, juridik och övriga samhällsvetenskapliga områden på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilekonom, jurist och fastighetsmäklare.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Östra Reals gymnasium
Karlavägen 79
11459 Stockholm

Välkommen till Östra Real!

Östra Reals gymnasium är kommunal gymnasieskola i centrala Stockholm. Skolan har cirka 1200 elever. På Östra Reals gymnasium står kunskapen i centrum och här finns såväl traditioner som en väl fungerande struktur och välbeprövade metoder. Men hos oss finns också något...

Läs mer om Östra Reals gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 2,3

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
1/5
Vera
24 jan 2022
Till dig som funderar på att börja på Östra

Jag har nu gått snart två år här på Östra och kan start säga att denna skola inte är bra för dig som vill få bra betyg eller kompisar för den delen. Jag gick från att vara A ele...

Visa hela
5/5
Ekonomi juridik elev
24 jan 2022
Bästa skolan

Jag är så enormt nöjd att jag gjorde det val jag gjorde och hamnade på den här skolan. Alla lärare är otroligt kompetenta och insatta i det de gör och ingen lektion blir någonsi...

Visa hela
1/5
Eric
12 jan 2022
En fruktansvärd plats

På denna skola härskar en utfrysningsmentalitet som drabbar de elever som inte passar in i en slags östermalmsmentalitet.

Sponsrad