Andreas hittade rätt på Midsommarkransen

Midsommarkransens gymnasium

Midsommarkransens gymnasium

Mitt liv på Midsommakransens gymnasium!

Andreas Lindgren är 18 år och går på Midsommarkransens Gymnasium, Handel- och administrationsprogrammet. Han påbörjade programmet 2013. Så här säger Andreas om Handelsprogrammet och Midsommarkransens gymnasium.

Jag valde Handels- och administrationsprogrammet eftersom jag brinner för det. Jag älskar att komma på idéer och utveckla dem, med ett sinne för säljandet. Från början valde jag en annan skola, stämningen i klassen fick mig att byta till Midsommarkransen i slutet av ettan. Det har jag inte ångrat.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni?

Utbildningen är en praktisk utbildning. Vi arbetar mycket teoretiskt samtidigt. I ettan var det mindre praktik, men otroligt mycket teori i klassrummet. Det var då jag lärde mig alla grunder, år två och tre var det repetition, fördjupning och praktik. Jag fick möjlighet att använda mig av de kunskaper jag hade lärt mig i ettan i praktiken. Uppgifter i undervisningen löser vi antingen i klassrum eller ute på fält. Det är väldigt skönt med variation och läraren anpassar sig ofta efter vad som är efterfrågat.

Hur är lärarna och lokalerna?

Lärare på skolan är alltid trevliga.  Den fina ljushallen är skön att hänga i. Då får man en bra överblick av vad som händer i skolan. Skolan skulle kunna vara lite mysigare, men är du sugen på att engagera dig och jobba för att göra miljön trevligare lyssnar rektorerna och lärarna på dig och det finns stor möjlighet att vara med och göra skolan ännu bättre.

Vilket är ditt drömjobb?

Mitt drömjobb är att arbeta med valutor och kurser för ett stort bankföretag. Jag vill bli avdelningschef för en ekonomiavdelning. Pengar är väldigt viktigt för mig och jag brinner för aktier och liknande, det passar mig. Efter studenten ska jag ta ett år inom försvarsmakten för att få mer tid att tänka på framtiden.

Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

Flertal större projektarbeten inom handelsämnena har varit det roligaste jag upplevt dessa tre år. Det har varit stora projekt, grupparbeten och fältuppgifter som man känner att man har nytta av i sin framtida karriär.

Varför skulle du rekommendera skolan/programmet till andra?

Jag skulle rekommendera det här gymnasieprogrammet till alla som vill uppleva handeln i praktiken. Det har varit en lärorik tid och tack vare bra planering från lärare och rätt mängd uppgifter så har jag ork till att plugga vidare efter gymnasiet. Min praktik under år 3 har varit otrolig. Jag fick en praktikplats på ett kontor centralt i Stockholm och detta var en lärorik upplevelse.

Mitt program är ett yrkesprogram men jag har valt att genom individuellt val läsa in det som behövs för att jag ska bli behörig för högskolan. Det är bra eftersom jag både får en yrkesutbildning där jag kan jobba direkt efter skolan samtidigt som jag får behörighet till högskolan. Jag kommer garanterat att plugga vidare, antingen med handel eller i försvaret.

Till nästa år kommer handelsutbildningen att förändras på Midsommarkransens gymnasium. Profilen kommer att riktas mot digital service och näthandel. Det tycker jag låter jättespännande för i den yrkessektorn kommer det finnas jättemycket jobb i framtiden och dessutom är det ett spännande område som förändras hela tiden. Jag hade absolut sökt det programmet om jag skulle gå i nian idag.Läs mer om Midsommarkransens gymnasium

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Midsommarkransens gymnasium.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.