Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Försäljnings- och serviceprogrammet

Midsommarkransens gymnasium
Programinformation
Stockholm
Försäljnings- och serviceprogrammet

Om utbildningen

Midsommarkransens gymnasium.handel och administrationsprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet med inriktning administrativ service

På Midsommarkransens gymnasium kan du plugga Försäljnings- och serviceprogrammet med inriktning på administrativ service. Inriktningen erbjuder en ny profil, näthandel och digital service. Du som elev på profilen kommer du lära dig allt om näthandel och hur man bygger och underhåller en webbplats. Försäljnings- och serviceprogrammet för dig som vill ha ett socialt yrke där den ena dagen inte är den andra lik. Fokus på programmet ligger vid: försäljning, ekonomi, service, kommunikation och administration.   

Profil näthandel och digital service

Dagens informationsteknologi och tekniska revolution har öppnat upp för många nya möjligheter att bedriva försäljning. Det är idag lika vanligt att shoppa på nätet som det är att besöka en butik. Det finns därför ett stort behov av duktiga och välutbildade webbutvecklare med kunskaper inom näthandel och digital service. På Midsommarkransens gymnasium har du som elev möjlighet att läsa administrativ service med profilen näthandel och digital service.

Du kommer att få lära dig att planera, skapa och underhålla webbplatser med digital näthandel. Du kommer att få kunskaper i hur man bemöter kunder och ger service och rådgivning i frågor som rör IT support. Du som elev kommer att få läsa kurser i:

 • Datorteknik
 • Webbutveckling
 • Näthandel
 • Telefon och internetservice
 • Administrativ specialisering

Fördjupa dig i modern teknologi

Försäljnings- och serviceprogrammet på Midsommarkransens gymnasium har ett stort fokus på den moderna teknologin som du kommer att använda inom serviceyrket. Du kommer att få lära dig att hantera mobiltelefoni, supportsystem och datasystem.

Bli en entreprenör

Under Försäljnings- och serviceprogrammet kommer du som elev att få möjlighet att starta, driva och avveckla ett företag. Företagande har en central roll inom de flesta serviceyrken, du som elev kommer därför att vara väl förberedd för ett jobb inom servicebranschen.

Femton veckors praktik

Midsommarkransens gymnasium har ett nära samarbete med flera företag inom just service branschen. Du som elev har därför möjlighet att under femton veckor praktisera på ett företag. Du kommer då att få prova på att jobba med olika moderna teknologier som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasiet.

Midsommarkransens gymnasium har ett nära samarbete med en skola i Brighton och du som elev har därför möjlighet att genom skolans Eramusprojekt göra delar av din praktik utomlands. Lär känna en ny kultur och förbättra dina språkkunskaper. 

Efter utbildningen

Efter Försäljnings- och serviceprogrammet med inriktning administration och service kan du antingen börja jobba direkt inom servicebranschen, eller plugga vidare på högskola. Du kommer att kunna jobba som:

 • Ekonomiassistent
 • Kommunikatör
 • Personalassistent
 • Butikssäljare
 • Marknadsförare eller varumottagare 
 • Webbutvecklare
 • IT support

Kombinera Försäljnings- och serviceprogrammet med din favoritsport

Vill du satsa på en elitkarriär inom basket, fotboll, handboll eller innebandy? Då kan du kombinera Försäljnings- och serviceprogrammet med en idrottsutbildning (NIU) på Midsommarkransens gymnasium.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Midsommarkransens gymnasium

Midsommarkransens gymnasium slog upp portarna hösten 2013. Utbildningen är traditionell med flera moderna inslag som temadagar och spännande projekt och aktiviteter. Skolan ligger centralt belägen, bara 5 minuters gångavstånd från Midsommarkransens tunnelbanestation och 10 minuters resa ifrån Slussen. På Midsommarkransens...


Läs mer om Midsommarkransens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Midsommarkransens gymnasium

Tellusborgsvägen 10
126 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
midsommarkransensgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Försäljnings- och serviceprogrammet från Midsommarkransens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till Midsommarkransens gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information