Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

Midsommarkransens gymnasium
Programinformation
Stockholm

Om utbildningen

Juridik på Midsommarkransens gymnasium

Läs inriktning Juridik på Midsommarkransens gymnasium

Vill du ägna dig åt juridik och ekonomi i framtiden? Är du full av idéer som väntar på att förverkligas? Vad gör ett företag framgångsrikt?

Ekonomiprogrammet på Midsommarkransens gymnasium är ett studieförberedande program som ger dig en gedigen grund för vidare studier.

Ekonomiprogrammet på Midsommarkransen

Är du nyfiken på hur ekonomi och juridik påverkar vardagen och framtiden? Då är Ekonomiprogrammet på Midsommarkransens gymnasium det självklara valet. Några viktiga områden på programmet är Företagsekonomi, juridik och samhällsekonomi.

Så jobbar ni på programmet

I utbildningen får du arbeta med ekonomi, marknadsföring och juridik, med både muntlig och skriftlig framställning i projekt som är ämnesövergripande. Det är menat att utbildningen ska ge dig kunskap om företagens roll i samhället ur olika perspektiv; såväl lokalt, regionalt, nationellt och globalt. Du får också studera och utveckla kunskap runt juridiska och etiska aspekter som följer av företagande. Under utbildningen får du möjlighet att starta ditt eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF).

Midsommarkransens gymnasium har nära samarbeten med näringslivet på ett tydligt och strukturerat sätt. Det ger dig möjlighet att göra fältstudier och praktik inom olika yrkeskategorier som är kopplade till utbildningen.

Som elev på Ekonomiprogrammet på Midsommarkransens gymnasium får du en fot in på arbetsmarknaden. Din utbildning ger dig kännedom om arbetsmarknadens förväntningar och krav och fungerar som ett öppet fönster mot samhälle och näringsliv.

Kombinera ekonomiprogrammet med en idrottssatsning

Ekonomiprogrammet kan kombineras med en idrottssatsning på elitnivå genom nationell idrottsutbildning (NIU). Midsommarkransens gymnasium är en NIU-certifierad skola och erbjuder NIU-utbildningar i fotboll, handboll, innebandy och basket.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Midsommarkransens gymnasium

Midsommarkransens gymnasium slog upp portarna hösten 2013. Utbildningen är traditionell med flera moderna inslag som temadagar och spännande projekt och aktiviteter. Skolan ligger centralt belägen, bara 5 minuters gångavstånd från Midsommarkransens tunnelbanestation och 10 minuters resa ifrån Slussen. På Midsommarkransens...


Läs mer om Midsommarkransens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Midsommarkransens gymnasium

Tellusborgsvägen 10
126 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
midsommarkransensgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Midsommarkransens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till Midsommarkransens gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information