Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet
Inga recensioner än

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs inriktning Ekonomi på Midsommarkransens gymnasium

Vill du ägna dig åt ekonomi i framtiden? Är du full av idéer som väntar på att förverkligas? Vad gör ett företag framgångsrikt?

Ekonomiprogrammet på Midsommarkransen

Är du nyfiken på hur ekonomi påverkar vardagen och framtiden? Då är Ekonomiprogrammet på Midsommarkransens gymnasium det självklara valet. Några viktiga områden på programmet är Företagsekonomi, Entreprenörskap och Samhällsekonomi.

Så jobbar ni på programmet

I utbildningen får du arbeta med ekonomi, marknadsföring och entreprenörskap, med både muntlig och skriftlig framställning i projekt som är ämnesövergripande. Det är menat att utbildningen ska ge dig kunskap om företagens roll i samhället ur olika perspektiv; såväl lokalt, regionalt, nationellt och globalt. Under utbildningen får du möjlighet att starta ditt eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF). Samt ges möjlighet att lära dig mer om aktier genom Unga Aktiesparare.

Midsommarkransens Gymnasium samarbetar med Handelshögskolan i Stockholm som bedriver topprankad internationell utbildning och forskning.

Syftet med samarbetet är att inspirera våra elever till fortsatta studier och visa vad en examen i ekonomi kan leda till. För Handelshögskolan är breddad rekrytering en viktig del av strategin för framgång och de samarbetar därför aktivt med utvalda skolor. Exempel på årligen återkommande aktiviteter är riktade studiebesök, inspirationsträffar med studenter och alumner från Handelshögskolan samt besök på Handelshögskolans campus i Stockholm. Studenter från Handelshögskolan agerar också mentorer åt de elever på Midsommarkransens Gymnasium som driver UF-företag.

Kombinera ekonomiprogrammet med en idrottssatsning

Ekonomiprogrammet kan kombineras med en idrottssatsning på elitnivå genom nationell idrottsutbildning (NIU). Midsommarkransens gymnasium är en NIU-certifierad skola och erbjuder NIU-utbildningar i fotboll, handboll, innebandy och basket.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.
Midsommarkransens gymnasium
Tellusborgsvägen 10
126 32 Stockholm

Midsommarkransens gymnasium slog upp portarna hösten 2013. Utbildningen är traditionell med flera moderna inslag som temadagar och spännande projekt och aktiviteter. Skolan ligger centralt belägen, bara 5 minuters gångavstånd från Midsommarkransens tunnelbanestation och 10 minuters resa ifrån Slussen. På Midsommarkransens...

Läs mer om Midsommarkransens gymnasium och visa alla program.

Sponsrad