Yrkesdansarutbildningen

Yrkesdansarutbildningen, klassisk balett

Om utbildningen

Yrkesdansarutbildningen är en gymnasial elitutbildning av internationell klass och passar dig som är intresserad av en karriär som dansare. Under utbildningens gång får du utveckla danstekniker inom både modern dans och klassisk balett.

Yrkesdansarutbildningen är riksrekryterande vilket betyder att du kan söka den oavsett var i Sverige du bor. Målet med utbildningen är att du efter avslutade studier ska kunna få en anställning som dansare på nationella och internationella dans- och balettscener.

Ansökan

Ansök till Yrkesdansarutbildningen, klassisk balett

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Kungliga Svenska Balettskolan
Söder Mälarstrand 39
11891 STOCKHOLM Stockholm

Sveriges enda gymnasieutbildning för blivande yrkesdansare

Kungliga Svenska Balettskolan (tidigare Riddarfjärdens gymnasium) är den enda institutionen i Sverige som utbildar professionella dansare på gymnasienivå. På Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm är din utbildning till yrkesdansare och dina gymnasiestudier integrerade i skoldagen. Du väljer inriktning klassisk balett...

Läs mer om Kungliga Svenska Balettskolan och visa alla program.

Sponsrad