Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Kärrtorps gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 203,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 203,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet ger en bred högskoleförberedande utbildning. Du får möjlighet att utveckla din förmåga att samarbeta, vara kreativ, ta ansvar och finna lösningar på olika problemställningar. 

Samhällsvetenskap handlar till stor del om att upptäcka olika slag av samband och försöka att finna orsaker till dem. Finns det till exempel något samband mellan ekonomisk tillväxt och demokratisk utveckling? Hur påverkar massmedia vår världsbild? 

På båda våra samhällsvetenskapliga inriktningar kommer du också i olika kurser få fördjupa dig i ämnet kriminologi och till exempel lära dig mer om brottslighetens orsaker och vad som kan göras för att minska brottsligheten och öka tryggheten. 

Alla elever på vårt samhällsvetenskapliga program gör under årskurs 3 ett arbete kopplat till mänskliga rättigheter och som en del av det arbetet ges möjlighet att delta i en studieresa till Polen där vi besöker Auschwitz och Birkenau. 

Inriktning samhällsvetenskap 

Du får fördjupa dig i ämnen som till exempel samhällskunskap, historia och religion och studera frågor som handlar om vårt samhälle både i dag och i ett historiskt perspektiv. 

Genom att arbeta med frågeställningar som 

  • Varför finns det fattigdom?  
  • Är en värld utan krig möjlig? 
  • Hur kan vi lösa klimatutmaningarna? 

utvecklar du ett vetenskapligt förhållningssätt och skaffar dig redskap för att förstå hur vår värld fungerar och vad du kan göra för att vara med och ta ansvar och påverka. Du kommer att få arbeta undersökande med samhällsvetenskapliga metoder som intervjuer och enkäter och du utvecklar din förmåga att kommunicera både i tal och skrift på både svenska och engelska. På inriktningen samhällsvetenskap kommer du att få en ökad förståelse och fördjupade kunskaper om hur samhället fungerar. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kärrtorps gymnasium
Karlsövägen 9-15
12106 JOHANNESHOV Stockholm

Välkommen till Kärrtorps gymnasium

Kärrtorps gymnasiums profil är mänskliga rättigheter. Trygghet och trivsel är viktigt och skolan prioriterar goda relationer mellan ungdomar och vuxna. Lärarledda och välplanerade lektioner är stommen i lärandet, men skolan gör också studiebesök och bjuder in föreläsare. Lärarna är legitimerade...

Läs mer om Kärrtorps gymnasium och visa alla program.

Sponsrad