Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

Anna Whitlocks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Teknikprogrammet

Om utbildningen

Teknikprogrammet, inriktning design och produktutveckling, är ett högskoleförberedande program. Dina färdigheter inom teknik, konstruktion och design kan du använda för att söka utbildningar inom till exempel arkitektur, digital design och systemvetenskap. Teknikprogrammet, inriktning design och produktutveckling, är ett högskoleförberedande program. Dina färdigheter inom teknik, konstruktion och design kan du använda för att söka utbildningar inom till exempel arkitektur, digital design och systemvetenskap.

Teknikprogrammet ger dig många möjligheter

Teknikprogrammet ger dig fler verktyg för utbildningar inom det tekniska och naturvetenskapliga området. Genom att läsa kurserna matematik 4 och fysik 2 inom ramen för individuellt val får du även full behörighet att söka civilingenjörsutbildningar.
Inriktningen kräver inte färdighetsprov.

Kreativ designinriktning

Inriktning design och produktutveckling ger dig möjlighet att utveckla dina tekniska och naturvetenskapliga kunskaper, samtidigt som du får arbeta kreativt och skapande både analogt och digitalt. Du utvecklar din problemlösningsförmåga och din förmåga att se helheter och sammanhang.Du vidgar dina perspektiv samtidigt som du utnyttjar, tränar och utvecklar din kreativa förmåga.


Handlingskompetens genom design

Att arbeta med design kommer att vara ett sätt att uttrycka handlingskompetens på Anna Whitlocks gymnasium. Design handlar både om själva problemlösningsprocessen och om den gestaltning och materialisering som blir resultatet av den. Design tillämpas för utveckling av varor, tjänster, processer och miljöer och för oss på Anna Whitlock ligger fokus på hållbar design. Inom design utvecklar du kunskaper om de kreativa och problemlösande processer som används när nya produkter tas fram, gamla återanvänds och miljöer och tjänster utformas. För många företag och i den samhällsvetenskapliga forskningen är design thinking ett sätt att arbeta med innovationer och lösningar av komplexa problem. Dina kunskaper inom design kommer att vara mycket användbara både i yrkeslivet och i högre studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design och produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design och produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Anna Whitlocks gymnasium

En stor skola med välkomnande stämning

Anna Whitlocks gymnasium är en varm, kreativ och modig skola. Vi erbjuder dig fem högskoleförberedande program och elva inriktningar. Vi är Stockholm stads största gymnasieskola med cirka 2200 elever. Vårt arbetssätt innebär att vi ständigt utvärderar och utvecklar undervisningen för...


Läs mer om Anna Whitlocks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Anna Whitlocks gymnasium

Hantverkargatan 29
11221 Stockholm

 Visa telefonnummer
annawhitlocksgymnasium.stockholm.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design och produktutveckling från Anna Whitlocks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information