Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Life Science

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapliga programmet

På inriktningen samhällsvetenskap, profil Life Science, får du utveckla din förmåga att tolka vad det betyder att som människa leva ett liv men också hur vi ska förstå nya biologiska perspektiv på liv. På inriktningen samhällsvetenskap, profil Life Science, får du utveckla din förmåga att tolka vad det betyder att som människa leva ett liv men också hur vi ska förstå nya biologiska perspektiv på liv.


Vad är liv?

På inriktningen samhällsvetenskap, profil Life Science, får du fördjupa dina kunskaper om hur människan förstår sig själv och sin omvärld samt hur det i sin tur påverkar hur vi utformar våra samhällen. Du får också inblick i frågor som handlar om de biologiska förutsättningarna för liv. Genom att bli medvetna om hur vi själva fungerar, hur våra förväntningar och känslor påverkar oss, kan vi tänka klarare och väga in egna och andras behov på ett mer rättvist och hållbart sätt. Hur vi lever, tänker och förstår vad liv är ur etiska, politiska och demokratiska perspektiv är centralt när det handlar om människans roll och vad som kan hända i framtiden. Dina kunskaper om människan och livets förutsättningar kommer att vara viktiga när vi möter framtidens komplexa frågor.

Handlingskompetens för en hållbar framtid

Mänskligheten står inför stora utmaningar. Tänkbara framtidsscenarier kan vara allt från en uthållig och fredlig grön värld, till en värld som bygger på stark rivalitet. Forskare arbetar med att utveckla mer och mer komplexa modeller för hur mänskligheten påverkar naturen. Vilken väg vi kommer att ta i framtiden beror på politiska förändringar och människors beteenden.


I gränslandet mellan samhälls- och naturvetenskap

Life Science är ett tvärvetenskapligt forsknings- och utbildningsområde som handlar om att utforska det vi kallar liv i hela dess vidd – från förutsättningar för biologiskt liv till frågan om livets betydelse. Nya rön inom Life Science ställer ofta krav på samarbeten och regelverk eftersom vi befinner oss i gränslandet mellan samhällsvetenskap och naturvetenskap. Framtidens utmaningar kräver tvärvetenskapliga samarbeten för att få bredare och djupare förståelse och lösningar.

Tvärvetenskapligt arbetssätt

Med dina kunskaper om människan och samhället kommer du, tillsammans med elever på naturvetenskapsprogrammet, profil Life Science, att arbeta med uppgifter som innebär att ni kombinerar och använder era olika kunskaper och förmågor.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Life Science, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Life Science

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Life Science så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Anna Whitlocks gymnasium
Hantverkargatan 29
11221 Stockholm

En stor skola med välkomnande stämning

Anna Whitlocks gymnasium är en varm, kreativ och modig skola. Vi erbjuder dig fem högskoleförberedande program och elva inriktningar. Vi är Stockholm stads största gymnasieskola med cirka 2200 elever. Vårt arbetssätt innebär att vi ständigt utvärderar och utvecklar undervisningen för...

Läs mer om Anna Whitlocks gymnasium och visa alla program.

Sponsrad