Naturvetenskapsprogrammet , Naturvetenskap och Samhälle

Stockholms idrottsgymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 90 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 292,5
    (medelvärde: 320,8) * statistik från 2022

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet – inriktning Naturvetenskap och Samhälle

Rätta utbildningen för dig som vill kombinera ett intresse för naturvetenskap med en djupdykning i studiet av människan som individ och social varelse. Naturvetenskaplig samhällsvetare eller socialt intresserad naturvetare, välj själv! Programmet erbjuder en tvärvetenskaplig utbildning som kombinerar naturvetenskap med studier av människan som biologisk, social och kulturell varelse.

Du får bland annat arbeta med frågor som varför människor beter sig som de gör, vad som formar våra ideal, hur vi påverkas av vårt arv och av vår livsmiljö eller fundera över svåra etiska frågor, till exempel godhet och ondska. Därmed kommer du att få kunskap och förståelse för hur människor fungerar och agerar i olika situationer och sammanhang. Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med människor. Den ger bred behörighet till fortsatta studier vid högskola och öppnar många möjligheter till framtida yrkesval. Utbildningen passar för dig som till exempel vill bli arkitekt, miljövetare eller biolog.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet , Naturvetenskap och Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet , Naturvetenskap och Samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet , Naturvetenskap och Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Stockholms idrottsgymnasium

Stockholms idrottsgymnasium – en skola där vi kombinerar studier med idrott

Stockholms Idrottsgymnasium ligger i Roslagstulls fina campus-område vid KTH, kallat Albanova. Trots att vi är en centralt belägen innerstadsskola har vi natursköna Lill-Jansskogen i direkt anslutning till skolans lokaler. Våra elever tränar på några av Stockholms bästa idrottsanläggningar i närheten;...


Läs mer om Stockholms idrottsgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stockholms idrottsgymnasium

Roslagstullsbacken 35
114 21 Stockholm

 Visa telefonnummer
idrottsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet , Naturvetenskap och Samhälle från Stockholms idrottsgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Stockholms idrottsgymnasium
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information