Hotell- och turismprogrammet

Hotell och turismprogrammet

Ladda ner poängplan
Ladda ner poängplan

Om utbildningen

Hotell och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet passar dig som vill jobba inom hotell, turism eller konferans. Under programmets gång får du kunskaper inom service, bemötande av gäster och kunder, marknadsföring och försäljning.

Undervisningen på hotell- och turismprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis receptionist, konferensvärd och eventvärd.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hotell och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Stockholms hotell & restaurangskola
Arenavägen 60
12105 Johanneshov

Stockholms hotell- och restaurangskola - bra start mot ett spännande yrkesliv!

På Stockholms hotell- och restaurangskola ett stenkast från globen och tele2arena får du värdefull kunskap för att senare kunna ha ett spännande yrkesliv inom hotell, bageri och restaurang. Du får praktisk erfarenhet och alla utbildningar är yrkesinriktade. Skolan driver en...

Läs mer om Stockholms hotell & restaurangskola och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Elev i år tre :)
12 maj 2018
Min drömutbildning

Utbildningen passar dig som har ett intresse för att hjälpa människor på deras resa samt att du själv gillar att resa och upptäcka nya miljöer, kulturer och platser. Det gäller ...

Visa hela
Sponsrad