Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetisk spetsutbildning, Dans och koreografi

Stockholms Estetiska Gymnasium
Programinformation
Stockholm

Film

Om utbildningen

Plugga Dans på gymnasiet!Dansa dig igenom gymnasiet på Stockholms Estetiska Gymnasium! 

Om ditt stora intresse är dans, ja då är Stockholms Estetiska gymnasium ett bra val – här får du träna modern/nutida dans, jazzdans, balett, improvisation och komposition. Dansundervisningen på STEG ger dig som elev en bred grund för en eventuell framtida dansutbildning.

Spetsutbildning inom Dans och koreografi

Utbildningen Dans och koreografi på Stockholms Estetiska Gymnasium är en spetsutbildning. En spetsutbildning är tydligart profilerad och koncentrerad mot särskila specialområden. Utbildningen Dans och koreografi har riksintag, vilket innebär att du kan söka till utbildningen var du än bor i Sverige. Utbildningen fördjupar den konstnärliga och skapande delen av dans. Du arbetar med föreställningar, performance, film och installationer i olika sammanhang.

Konstnärlig dans

Dansteknik, Eget skapande, Scenisk verksamhet - Varje termin under din tid på skolan får du redovisa terminens arbete i form av föreställningar.

Produktionsveckor på STEG

Under det andra och tredje året på inriktningen Dans genomförs produktionsveckor. Under dessa veckor ligger fokus helt och hållet på dansen och all övrig undervisning ställs in.

Bred grund inom dans

Du som väljer att läsa på Stockholms Estetiska Gymnasiums dansprogram får en bred grund för en eventuell framtida dansutbildning. Samtidigt ger utbildningen på STEG dig en fördjupning inom den skapande konstnärliga dansen.

Lärarna på Stockholms Estetiska Gymnasium

Skolans danslärare är alla specialister inom den genre de undervisar i och flertalet har också en bakgrund som professionell dansare och mycket goda kunskaper om det professionella danslivet och dess villkor.

Teoripaket

Under ditt tredje år på skolan kan du välja bort estetiska ämnen för att läsa fler teoretiska ämnen. 

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Dans och koreografi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Dans och koreografi

Som boende i samma kommun som Stockholms Estetiska Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Dans och koreografi så kommer skolan att kontakta dig.

Stockholms Estetiska Gymnasium

Stockholms Estetiska Gymnasium - STEG

Stockholms Estetiska Gymnasium erbjuder musik, dans och teater i Stockholm

Stockholms Estetiska Gymnasium, eller STEG som skolan också kallas, är en friskola i Stockholm som startades 1999. Något som är speciellt med Stockholms Estetiska Gymnasium är att skolan ägs av dess elever och personal och drivs i en form som...


Läs mer om Stockholms Estetiska Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Stockholms Estetiska Gymnasium

Trekantsvägen 3
11743 STOCKHOLM Stockholm

 Visa telefonnummer
www.estetiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetisk spetsutbildning, Dans och koreografi från Stockholms Estetiska Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Stockhoms Estetiska Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.